FSS demantuje ministra unutrašnjih poslova

Izvor: RTS, 21.Okt.2014, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS demantuje ministra unutrašnjih poslova

Fudbalski savez Srbije (FSS) odbacio je navode ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da je odgovoran za ulazak na stadion osobe koja je u direktnom televizijskom prenosu vređala premijera Srbije Aleksandra Vučića.

FSS odgovorno tvrdi da niko od predstavnika Saveza zaduženih za organizaciju utakmice, izdavanje akreditacija i nadležnih za rad u tom sektoru stadiona nije licu koje je upalo u otvoreni studio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << RTS-a dalo bilo kakav dokument koji bi mu omogućio ulaz na lokaciju gde se incident dogodio, navodi se u saopštenju Saveza, prenosi Beta.

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je sinoć da je osoba koja je tokom utakmice Srbija-Albanija uletela u direktan televizijski prenos i vređala premijera Aleksandra Vučića, imala propusnicu za VIP ložu, dobijenu od ljudi iz FSS-a.

Fudbalski savez Srbije je naveo da prostor u kome se desio incident nije VIP sektor, već da je to prostor namenjen za rad nosioca UEFA televizijskih prava i da su tu mogli da uđu akreditovani radnici RTS-a i akreditovani pripadnici policije.

Savez podseća da je na meču Srbija-Albanija, prvi put u istoriji, korišćen elektronski sistem akreditovanja, koji podrazumeva lični dolazak u akreditacioni centar, gde se u aplikaciju akreditovanja na licu mesta unose podaci o osobi, osoba se potom slika i nakon toga se štampa i plastificira akreditacija, koja se uručuje tom licu.

"Proverom kroz bazu podataka akreditacionog sistema, utvrđeno je da lice koje je izazvalo incident nije akreditovano", dodaje se u saopštenju FSS-a.

FSS je još jednom izrazio žaljenje zbog viđenog incidenta i uvreda upućenih premijeru Vučiću, kao i zbog toga što su novinari i gosti u otvorenom studiju RTS-a doživeli neprijatnost prilikom profesionalnog obavljanja dužnosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.