FIFA vratila zabranu Barseloni, Katalonci u međuvremenu doveli šest igrača

Izvor: Sportal.rs, 20.Avg.2014, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA vratila zabranu Barseloni, Katalonci u međuvremenu doveli šest igrača

Svetska fudbalska federacija (FIFA) odbila je žalbu Barselone na jednogodišnju suspenziju u dovođenju igrača i vratila zabranu katalonskom timu aktivnosti na tržištu sve do 2016. godine.  "Blaugrana" je kažnjena i sa 373 hiljade evra, dok će španski fudbalski savez morati da izdvoji 743 hiljade evropskih novčanica, prenose španski mediji.

Ipak, ostaje nejasno kako je uprava Barselone mogla da potoši više od 150 >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << miliona evra na letošnja pojačanja. Podsetimo, Katalonci su doveli Luisa Suaresa (81 milion), Žeremija Matjea (20), Ivana Rakitića (18), Mark-Andrea Ter Štegena (18), Klaudija Brava (12) i Tomasa Vermalena (10).

Sa "Kamp Noua" su otišli Aleksis Sančes (37 miliona), Sesk Fabregas (33), Bojan Krkić (pet), Kristijan Teljo (dva) i Džonatan Dos Santos (dva).

Prostom računicom dolazi se do zaključka da je Barselona u ovom prelaznom roku ostvarila minus od oko 80 miliona evra pa se postavlja pitanje da li čelnici Svetske fudbalske federacije zaista mogu da sprovode strogu politiku i prema evropskim gigantima.

Nakon što je uprava Katalonaca uložila žalbu na odluku FIFA, suspenzija je stavljena na čekanje, a za to vreme je španski vicešampion doveo čak šest igrača i rešio sve probleme koje je imao, pa mu ova zabrana ni neće teško pasti.

(Tekst: Nemanja Banović, Foto: Beta/AP/Manu Fernandez)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.