FIFA spektakl u čast Blaterovog kluba: Marković uz Ronalda, Veu, Zanetija...

Izvor: Blic, 26.Avg.2014, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA spektakl u čast Blaterovog kluba: Marković uz Ronalda, Veu, Zanetija...

Fudbalski klub Visp, u kojem je Sep Blater počeo svoj put do predsednika FIFA, obeležio je 100 godina postojanja proslavom koja je trajala tri dana.

Ni ovaj događaj nije mogao da prođe bez Srba, pa je tako naš predstavnik u revijalnoj utakmici FIFA i Sionovih legendi bio Dejan Marković, dugo godina najmlađi prvotimac u istoriji Partizana, nakon toga internacionalac u Španiji (Logronjes, Osasuna), Austriji (Admira) >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Švajcarskoj (Naters).

Marković se posle 20 godina sreo sa svojim rivalom iz španske Primere - čuvenim Brazilcem Ronaldom, koji je na proslavu stigao helikopterom i odigrao sa kapitenskom trakom na ruci jedno poluvreme, a na terenu su se našle nekadašnje fudbalske zvezde poput Žorža Vee, Havijera Zanetija, Stefana Šapuize, legendarnog golmana Žan Mari Pfafa, Bruna Široja, Gabrijela Kalderona.

Selektori su bili Kobi Kun, Žerar Ulije i Alan Gajger, a pravdu je delio Švajcarac Masimo Busaka.

Marković se tako našao u odabranom društvu, za pamćenje i večnu uspomenu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.