FIFA rang lista: Stižu nas Zelenortska Ostvra

Izvor: Mondo, 23.Okt.2014, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA rang lista: Stižu nas Zelenortska Ostvra

Ovog četvrtka objavljen je najnoviji svetski fudbalski poredak, koji nimalo nije povoljan za fudbalsku reprezentaciju Srbije.

Foto: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije među najskupljim je u Evropi, pa i svetu, ako se snaga meri tržišnom vrednošću naših fudbalera.

Ipak, tamo gde se kvalitet izražava koeficijentima, bodovima, pobedama, formom, ne stojimo najbolje.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << najnovijoj FIFA rang listi, objavljenoj ovog četvrtka, "orlovi" se nalaze na 34. poziciji, što znači da su u odnosu na septembar nazadovali tri mesta. Prate nas reprezentacije Islanda i Senegala, koje su načinile skok od 12, odnosno 23 pozicije, a nisu daleko ni Zelenortska Ostrva.

Ova reprezentacija zabeležila je skok od 33 mesta i sada je 41. na svetu.

Srbija nakon remija sa Jermenijom (1:1) i prekida utakmice sa Albanijom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope ima 646 bodova.

Prvi su i dalje Nemci, drugi i dalje Argentinci, treći i dalje Kolumbijci, ali su na četvrtoj poziciji Belgijanci pretekli Holanđane, koji su u velikoj krizi rezultata.

Španci su pali na deseto mesto, Hrvati skočili za pet pozicija i sada su 14, dok je Engleska pala na čak 20. mesto. Slovaci su načini ogroman pomak, od 16 pozicija, pa su sada 24, a napredovali su i Austrijanci, za deset mesta, pa su sada 29. Iza njih su Rusi, koji su pali sedam pozicija.

FIFA TOP 10

Nemačka 1.699

Argentina 1.565

Kolumbija 1.420

Belgija 1.388

Holandija 1.375

Brazil 1.307

Francuska 1.191

Urugvaj 1.184

Portugalija 1.175

Španija 1.119

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.