FIFA: mašina za pravljenje novca

Izvor: Economy.rs, 28.Maj.2015, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA: mašina za pravljenje novca

Kada je reč o novcu, Svetska fudbalska federacija (FIFA) može da se uporedi sa nekim proizvođačem automobila. Teška je nekoliko milijardi, ali nije koncern. FIFA je udruženje. To u znatnoj meri pomaže da se zgrće novac.

Prema članu 60 švajcarskog Građanskog zakona, Svetska fudbalska federacija (FIFA) je udruženje. Prema tom zakonu, to je neprofitabilna organizacija koja svoju dobit i rezerve ponovo investira u fudbal >> Pročitaj celu vest na sajtu Economy.rs << – na primer u programe za mlade i programe za razvoj. Prihodi i rashodi moraju da budu izjednačeni, a dividende se ne isplaćuju. To, pored ostalog, piše i u aktuelnom izveštaju o poslovanju FIFA.

- Uhapšeno je šest funkcionera FIFA, a njihov šef je ponovo pošteđen. Da je to poštena firma, Blater bi davno bio oteran. A da ima bar malo pristojnosti otišao bi sam, smatra urednik u sportskoj redakciji DW Štefan Nestler.

Nastavak na Economy.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Economy.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Economy.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.