Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2016, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski klubovi podržali Infantinovu kandidaturu za predsjednika FIFA

Asocijacija evropskih klubova (ECA) saopštila je u utorak kako je Gianni Infantino, generalni sekretar Evropske fudbalske federacije (UEFA), dobio njihovu podršku u kandidaturi za predsjednika Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Ovo je zaključak Generalne skupštine ECA, koja se održava u Parizu i kojoj su prisustvovali predstavnici 143 kluba, uključujući i evropske velikane kao što su Real Madrid, Bayern, Juventus, Barcelona... Inače, ECA broji više >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << od 220 članova iz 53 zemlje.

Infantino se obratio prisutnima na Generalnoj skupštini ECA i predstavio im svoju viziju napretka FIFA u slučaju da postane predsjednik. Nakon skandala koji potresaju svjetsku kuću fudbala u posljednje vrijeme Infantino prevashodno želi da se posveti reformi FIFA-e izgrađenoj na transparentnosti, snažnom rukovođenju, solidarnosti i s fokusom na razvoj fudbala u cijelom svijetu.

Izbori za novog predsjednika FIFA-e održaće se 26. februara na Vanrednom kongresu u Cirihu. Protivkandidati su mu: Ali Bin al-Hussein, šeik Selman Bin Erbahim al-Khalifa, Tokyo Sexwale i Jerome Champagne.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.