Erera tvrdi da nije učestvovao u podmićivanju: Volim fudbal i verujem u fer-plej

Izvor: Blic, 18.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erera tvrdi da nije učestvovao u podmićivanju: Volim fudbal i verujem u fer-plej

Fudbaler Mančester junajteda Ander Erera izjavio je da mu je savest "potpuno čista" i da nije učestvovao u nameštanju meča Saragosa - Levante iz 2011, zbog čega je protiv njega i još 40 osoba podignuta optužnica.

Špansko tužilaštvio tvrdi da je Erera bio jedan od 18 igrača Saragose koji su u maju 2011. dali na stotine hiljada evra u kešu fudbalerima Levantea, kako bi ih oni pustili da pobede i tako izbegnu ispadanje iz Primere.

Dvadesetpetogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Erera igrao je u spornoj utakmici koju je Saragosa u gostima dobila sa 2:1. On je kasnije te godine prešao u Atletik Bilbao, pre nego što se prošlog juna pridružio Junajtedu uz transfer vredan 36 miliona evra.

"Nisam nikada imao, niti ću ikada imati bilo šta sa manipulacijama i namestanjem rezultata utakmica", napisao je Erera na Fejsbuku.

On je naglasio da će se u slučaju da bude pozvan da svedoči, rado odazvati.

"Moja savest je čista. Volim fudbal i verujem u fer-plej, kako na terenu, tako i van njega", rekao je vezni igrač Mančester junajteda.

Prema tvrđenju španskog tužilaštva, Saragosa je na račun svojih igrača i trenera uplatila 965.000 evra koje su potom oni dali na ruke fudbalerima Levantea kao mito.

Španska "Marka" je objavila da bi u slučaju da budu osuđeni za delo korupcije, igrači i treneri mogli da budu kažnjeni i zatvorom do četiri godine, a među njima je i bivši bek Partizana Ivan Obradović.

Među optuženima za korupciju su i sadašnji selektor Japana i nekadašnji trener Saragose Meksikanac Havijer Agire, ali i igrač Svonsija Ekvadorac Džeferson Montero koji je u vreme odigravanja sporne utakmice nastupao za Levante.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.