Englezi ostaju bez selektora posle skandala: Olerdajs ponudio ostavku!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Sep.2016, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Englezi ostaju bez selektora posle skandala: Olerdajs ponudio ostavku!

Foto: Guliver/ Dan Mullan/Getty Images

Selektor reprezentacije Engleske Sem Alerdajs ponudio je ostavku na tu funkciju nedugo posle objave da je sarađivao sa menadžerima prilikom transfera igrača.

U Fudbalskom savezu Engleske sazvan je hitan sastanak, nakon kojeg je Alerdajs razgovarao sa predsednikom Grekom Klarkom i izvršnim direktorom Martinom Glenom. Njima je trener ponudio da ode sa klupe.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << navodi britanski Telegraf, Olerdajs je navodno iskoristio svoju funkciju i zaradio 400.000 funti za savete menadžerima kako da zaobiđu pravila prilikom transfera fudbalera.

Isti list poseduje i snimak iz prošle godine na kojem se vidi kako Olerdajs pregovara sa menadžerima oko izbegavanja vlasništva treće strane, što je zabranjeno po propisima FIFA.

Ovaj 61-godišnji stručnjak mora da odgovori na optužbe, a zatraženi su snimci na uvid.

Olerdajs je selektor Engleske od jula, a ranije je vodio Vest Hem, Sanderlend, Njukasl, Bolton, Nots Kaunti i Blekpul.

U Engleskoj je, podsetimo, od 2008. godine, zabranjeno da novac od transfera, sem iz kluba u klub, ide i takozvanoj trećoj strani, odnosno agencijama ili menadžerima

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Olerdajs nije više selektor Engleske!

Izvor: B92, 27.Sep.2016

Sem Olerdajs napustio je klupu Engleske posle samo 67 dana zbog skandala oko nudjenja saveta kako kako da se "zaobidju" pravila o transferima igrača...Kako je preneo BBC, Olerdajs je ponudio ostavku, pa je dogovorio sa Fudbalskim savezom Engleske (FA) raskid saradnje...Olerdajs je popodne razgovarao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.