Dunga: Tim ću praviti na osnovu kvaliteta, ne prijateljstva

Izvor: Beta, 01.Avg.2014, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dunga: Tim ću praviti na osnovu kvaliteta, ne prijateljstva

BRAZILIJA, 1. avgusta 2014. (Beta-AFP) - Novi selektor fudbalske reprezentacije Brazila Dunga izjavio je u petak da će tim zasnovati isključivo na kvalitetu, a ne na prijateljstvu, i demantovao je da postoji "crni spisak" posle katastrofe na Svetskom prvenstvu.

"Tim je zasnovan na kvalitetu, a ne na prijateljstvu ili marketingu. To treba da bude jedini kriterijum, ono što se vidi na terenu", rekao je Dunga.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << bio član tima koji je 1994. godine osvojio Mundijal, a bio je selektor na svetskim prvenstvima 2006. i 2010.

Na klupi će zameniti Luiza Felipea Skolarija, koji je napustio tim posle Mundijala ovog leta. Brazil je bio domaćin, a ispao je u polufinalu posle katastrofalnog poraza od Nemačke 7:1. Nakon toga je usledio i poraz od 3:0 od Holandije u meču za treće mesto.

"Ne postoji nikakva crna lista posle Svetskog prvenstva. Fudbal je kao život, kao posao, veština je važna. Igrači se biraju na osnovu toga da li mogu da ostvare rezultat kad treba, a ne zbog toga šta misle", rekao je Dunga.

Mediji i fudbalska javnost u Brazilu žestoko su kritikovali Skolarija zbog nekih odluka tokom Mundijala.

"Karioke" će 5. septembra igrati prijateljski meč protiv Kolumbije, a tri dana kasnije protiv Ekvadora. Oba meča odigraće se u SAD i služiće timu kao pripreme za Kopa Amerika 2015, koji se igra u Čileu.

Dunga će svoj tim objaviti 19. avgusta.

"Imamo šansu da preokrenemo situaciju i pokažemo da je ono što se desilo na Svetskom prvenstvu bio usamljen slučaj", rekao je Dunga.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dunga: Kvalitet, ne prijateljstvo

Izvor: B92, 01.Avg.2014

Novi selektor fudbalske reprezentacije Brazila Dunga rekao je da će tim zasnovati isključivo na kvalitetu, a ne na prijateljstvu...Dunga je takođe demantovao je da postoji crna lista' posle debakla i četvrtog mesta na Svetskom prvenstvu u Brazilu..."Tim je zasnovan na kvalitetu, a ne na prijateljstvu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.