Drulović zove Mitrovića, Kostića, Lukača i Lazovića

Izvor: Politika, 15.Apr.2014, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drulović zove Mitrovića, Kostića, Lukača i Lazovića

Vršilac dužnosti fudbalskog selektora pravi plan za američku turneju, a kaže i da namerava da ostane na klupi državnog tima do Mundijala u Rusiji 2018.

Prijateljske utakmice na američkoj turneji protiv Jamajke 26. maja u Nju Džersiju, Paname, 31. maja u Čikagu i Brazila, 6. juna u Sao Paolu, trebalo bi da posluže našem fudbalskom selektoru za stvaranje reprezentacije koju od septembra očekuju kvalifikacije za Prvenstvo Evrope u Francuskoj 2016.

Vršilac dužnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << selektor, nekadašnji fudbalski reprezentativac Ljubinko Drulović, svakodnevno sa svojim saradnicima prati formu standardnih ali i nekih potencijalnih reprezentativaca. Na nedavnoj premijeri u Dablinu, kada je prvi put zvanično seo na klupu naše najjače reprezentacije, zabeležio je prvu pobedu (2:1).

– Verujem u ono što radi. Imamo odlične fudbalere, od kojih neki igraju i u najvećim evropskim klubovima. Sa druge strane, imamo tu sreću da je stigla plejada talentovanih igrača, koja kuca na vrata reprezentacije. Povremeno ćemo zvati i neke nove fudbalere, za koje verujem da mogu brzo da se uklope u naš sistem rada -kaže selektor.

Da li to znači da ćete za predstojeće prijateljske utakmice zvati nove igrače?

– Smatram da treba dati šansu i igračima iz domaćeg šampionata. Često potcenjujemo domaću ligu. Razmišljam da pozovem po jednog igrača Partizana i Crvene zvezde. Kako sada stvari stoje, pozvao bih golmana Partizana Milana Lukača i napadača Zvezde Darka Lazovića, koji iz utakmice u utakmicu pruža sve bolje partije.

Da li planirate da pozovete i nekog novog fudbalera iz inostranstva?

– Imajući u vidu to da nas na turneji očekuju jaki protivnici, tu pre svega mislim na utakmicu sa Brazilom, 6. juna u Sao Paolu, kao i da je Matija Nastasić još uvek povređen, a opet imajući u vidu odlične partije koje pruža u dresu španskog Valjadolida, kao pozajmljen igrač Benfike, razmišljam da pozovem i štopera Stefana Mitrovića. Takođe ću zvati i Filipa Kostića koji u dresu holandskog Groningena pruža sve bolje partije.

Niste od onih trenera koji ne kriju svoje planove?

– U današnje vreme teško je bilo šta sakriti. Na kraju, nemam potrebe ništa da krijem. Moj stav je jasan: za Srbiju će igrati samo najbolji igrači.

Hoćete da kažete da ne očekujete pritiske menadžera, kao što je do sada bio slučaj?

– Ne zanimaju me nikakvi lični interesi, na prvom mestu mi je uspeh i povratak reprezentacije na mesto koje objektivno zaslužuje. Pred Srbijom je veliki fudbalski projekat, želimo da izborimo plasman na prvenstvo Evrope u Francuskoj, lično verujem da imamo dobre šanse.

Drulović se takođe ne obazire na razne čaršijske priče, da mu Savez već uveliko sprema naslednika.

– Dosadašnji odnos sa predsednikom Karadžićem i generalnim sekretarom Lakovićem je više nego korektan. Dobio sam šansu koja se jednom ukazuje u karijeri, i zato sam spreman da je maksimalno iskoristim. Moji planovi sa reprezentacijom Srbije nisu vezani samo do Francuske već sebe vidim na klupi do Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Dragan Todorović

-----------------------------------------------------------

Svaki savez dobro došao

– Srbija je zemlja fudbala, gde svako misli da najbolje zna ovaj posao. Često mi prilaze ljudi, daju savete. Doduše, ima i dobrih saveta, koje ću možda i primeniti kada budem sastavljao tim, kaže Drulović.

objavljeno: 16.04.2014
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Drulović zove Kostića za američku turneju

Izvor: KGsport.info, 16.Apr.2014, 18:05

. Vršilac dužnosti selektora Srbije Ljubinko Drulović izjavio je za „Politiku“ da će na tzv. američkoj turneji, u okviru koje će naša reprezentacija odigrati prijateljske utakmice sa Jamajkom, Panamom i Brazilom, isprobati neke nove snage, među kojima je posebno istakao i mladog Kragujevčanina,...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.