Dodić saopštio spisak igrača za EP mladih u Češkoj

Izvor: Akter, 29.Maj.2015, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodić saopštio spisak igrača za EP mladih u Češkoj

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Dodić saopštio je danas spisak igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo u Češkoj

Na spisku nema Lazara Markovića, Aleksandra Mitrovića i Matije Nastasića.

Dodić je rekao da su ambicije selekcije da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva.

"Bez obzira ko je na >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << spisku igrača, naše ambicije su iste. Bez obzira što se do sada plasman na Evropsko prvenstvo smatrao velikim uspehom, mi se nećemo zadovoljiti time. Siguran sam da svaka selekcija ima istu ambiciju, a to je da bude prvak Evrope. Tako i mi imamo tu ambiciju, ali je primarni cilj da se plasiramo u polufinale i izborimo plasman na Olimpijske igre u Riju. Bitno je da damo maksimum, a za koje mesto će to biti dovoljno videćemo", rekao je Dodić novinarima u Beogradu.

Šalke je Nastasiću zabranio da igra za reprezentaciju, a Marković i Mitrović će zbog povreda propustiti turnir.

Dodić je u tim pozvao Miloša Jojića iz Borusije iz Dortmunda, Filipa Đuručića iz Sautemptona i Filipa Kostića iz Štutgarta.

"Od martovskog okupljanja selekcije nema nijedno novo ime. Nastasić i Marković su izrazili želju da nastupaju na Evropskom prvenstvu, ali im klubovi nisu dozvolili. Situacija sa Mitrovićem je drugačija. On ima problem sa povredom i priroda te povrede ne dozvolja toliko napor kao što je turnirsko takmičenje. Na spiku je trebalo da bude još igrača, ali nas broj ograničava. Najbitnije mi je da ekipa bude homogena i maksimalno motivisana", rekao je Dodić.

Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu Srbija će u Grupi A igrati protiv Nemačke 17. juna (20.45), u durgom kolu, tri dana kasnije protiv domaćina Češke (18.00), a 20. juna protiv selekcije Danske (20.45).

"Naša grupa je jaka, iako mnogi drugu smatraju atraktivnijom. Nemci imaju jaku reprezentaciju. Na ranijim EP nisu bili na svom nivou, a sada sam siguran da žele trofej. Najatraktivniji igrač je (Mark-Andre) ter Štegen, on je prva zvezda tima... Nastupaće u finalu Lige šampiona, a tu su još Maks Majer iz Šalkea i Emre Čan iz Liverpula. Možda su oni favoriti, ali mi smo protiv favorita igramo najbolje. Sam podatak da smo u baražu eliminisali neprikosnovenu Španiju dovoljno govori o nama", rekao je Dodić.

On je dodao da će Češka kao domačin prvenstva biti "silno motivisana", a da su Danci "uvek neugodan protivnik".

"Svaki bod nam je bitan, svaki gol... Želimo da se plasiramo na Olimpijske igre u Riju", dodao je Dodić.

Mlada reprezentacija Srbije okupiće se 1. juna u Beogradu, a potom će završni deo priprema obaviti u Etno-selu Stanišić, gde će boraviti do 9. juna. Selekcija će u karantinu od 11. do 14. juna biti u Staroj Pazovi, posle čega sledi put za Češku.

Na spisku su golmani: Marko Dmitrović (Čarlton), Nikola Perić (Jagodina) i Nemanja Stevanović (Čukarički).

Odbrambeni igrači: Marko Petković (Crvena zvezda), Filip Stojković (Čukarički), Aleksandar Pantić (Kordoba), Uroš Ćosić (Peskara), Uroš Spajić (Tuluz), Lazar Ćirković i Nemanja Petrović (Partizan) i Aleksandar Filipović (Jagodina).

Fudbaleri sredine terena: Aleksandar Kovačević (Crvena zvezda), Darko Brašanac (Partizan), Marko Ivanić (Vojvodina), Srđan Mijailović (Kajzerispor) Mioš Jojić (Borusija Dortmund), Goran Čaušić (Eskišehir) i Filip Đuričić (Sautempton).

Napadači: Nikola Stojiljković i Slavoljub Srnić (Čukarički), Aleksandar Pešić (Tuluz), Filip Kostić (Štutgart) i Luka Milunović (Platanijas).

Evropsko prvenstvo za mlade reprezentacije održaće se od 17. do 30. juna u Češkoj.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.