Do juče žrebao u Nionu, sad se vređa platom od 2 miliona franaka!

Izvor: Sportske.net, 29.Maj.2016, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do juče žrebao u Nionu, sad se vređa platom od 2 miliona franaka!

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino rekao je članovima vladajućeg odbora te organizacije da je ponuđena plata od dva miliona švajcarskih franaka za njega uvredljiva.

Novi predsednik Međunarodne fudbalske federacije je članovima Izvršnog odbora FIFA to rekao ranije ovog meseca na sednici.

Đani Infantino je pre tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << meseca izabran za predsednika svetske kuće fudbala. Prema finansijskom izveštaju iz 2015. godine, FIFA je tadašnjem predsedniku Sepu Blateru isplatila osnovnu platu od tri miliona dolara, a generalnom sekretaru Žeromu Valkeu 1,53 miliona dolara. Obojica su prošle godine dobili i druge isplate od Fife u vrednosti od nekoliko stotina hiljada dolara.

Pre nego što je Infantino izabran, FIFA panel, koji je predvodio Domeniko Skala, odredio je visinu predsedničke plate i odlučio da bi generalni sekretar trebalo da bude najplaćeniji službenik.

Đani Infantino nije precizirao da li bi njegova plata trebalo da bude manja od plate generalnog sekretara Fatme Somure, koji je prošle nedelje imenovana na tu funkciju.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.