Di Frančesko: Ne brine nas atmosfera, došli smo po pobedu

Izvor: Sportske.net, 24.Avg.2016, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Di Frančesko: "Ne brine nas atmosfera, došli smo po pobedu"

Trener fudbalera Sasuola Euzebio Di Frančesko poručio je da će od svojih igrača tražiti da u revanš sa Zvezdom uđu kao da je prvi meč završen remijem bez golova. Podrška "Delija" ne brine mladog stručnjaka.

Fudbaleri Sasuola izašli su večeras na teren stadiona "Rajko Mitić" kako bi odradili poslednji trening pred sutrašnji duel sa Crvenom zvezdom, a novinarima se obratio i šef stručnog štaba italijanskog kluba.

Mladi trener Euzebio Di Frančesko odmah >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je rekao da ga ne plaši atmosfera koju će napraviti domaća publika jer smatra da se fudbal igra zbog navijača.

"Nismo zabrinuti zbog atmosfere. Pozdravljamo dolazak većeg broja navijača na stadion jer fudbal igramo da bismo zabavili masu" rekao je Di Frančesko.

Sasuolo je prvu utakmicu plej-of faze kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Crvene zvezde dobio rezultatom 3:0 ali trener italijanskog sastava tvrdi da u revanšu neće biti opuštanja.

"Bilo bi pogubno ukoliko u utakmicu uđemo sa potcenjivačkim stavom zbog prednosti od tri gola iz prvog meča. Rekao sam igračima da moramo da pristupimo kao da je 0:0 i da igramo na pobedu kako to obično činimo. To je naš mentalitet i želimo da ga prikažemo u Evropi" dodao je Di Frančesko.

Za razliku od prve utakmice u kojoj Euzebio Di Frančesko nije mogao da računa na iskusnog Alesandra Matrija koji se ovog leta priključio Sasuolu, bivši napadač Milana naći će se u konkurenciji za tim u revanšu.

Strateg Sasuola dao je primer kako jedan detalj može da promeni tok čitave utakmice komentarišući jučerašnji duel Rome i Porta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Videlo se kako crveni karton može da promeni sve. Mislim da Roma nije imala dovoljno sreće u pojedinim situacijama, a naravno da sam razočaran jer taj klub ima posebno mesto u mom srcu" zaključio je trener Sasuola.

Revanš utakmica plej-of faze kvalifikacija za Ligu Evrope između Crvene zvezde i Sasuola igra se u četvrtak a početak je zakazan za 20 časova i 30 minuta.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trener Sasuola pred Zvezdu: Ne plaši nas atmosfera, neka dođe što više navijača

Izvor: Telegraf.rs, 24.Avg.2016

Zvezda je pred "nemogućom misijom" u revanšu plej-ofa Lige Evrope, za razliku od njenog protivnika Sasuola koji u Beograd dolazi da "overi" prolaz u grupnu fazu takmičenja. Deluje, na prvi pogled, i na osnovu svega što se dešavalo na "Mapei" stadionu, da neće imati težak zadatak...Ubedljivih 3:0...

Nastavak na Telegraf.rs...

Kruševljani puni respekta za Voždovac

Izvor: Sportske.net, 25.Avg.2016, 17:58

Šef stručnog štaba kruševačkog Napretka Dragan Ivanović rekao je da njegovu ekipu očekuje teško gostovanje u Beogradu i naveo dva objektivna razloga za takav stav...Fudbaleri kruševačkog Napretka savladali su Javor Matis u okviru 6. kola Superlige Srbije, a pred odlazak na pauzu u šampionatu...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.