DVE GODINE OD TITULE: Gde nestadoše zlatni orlići?

Izvor: Kurir, 01.Avg.2015, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DVE GODINE OD TITULE: Gde nestadoše zlatni orlići?

Sudbina Aleksandar Mitrović najviše uradio u prethodna 24 meseca, a većina reprezentativaca nestala s fudbalske mape

Pre tačno dve godine u istoriju srpskog fudbala upisali su se zlatni „Litvanci“, fudbaleri rođeni 1994. godine i nekoliko mlađih, koji su predvođeni selektorom Ljubinkom Drulovićem osvojili titulu na EP za U19 selekcije.

Oni su pokazali put, ali bili i kičma ekipe koja je prošlog juna na Novom Zelandu došla do naslova najboljeg U20 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tima na planeti. Ipak, nisu svi članovi šampionskog tima proteklih 730 dana koristili na najbolji način.

Marko Pavlovski - Kapiten tima se posle osvojene titule odlučio za ponudu Portoa, gde je nastupajući za drugi tim sakupio ukupno 30 mečeva. Ovog leta je pojačao belgijski Muskron, a čelnici FS Makedonije još gaje nadu da bi mogao da zaigra u njihovom nacionalnom timu.

Najbolji u Evropi i na svetu

ČETVORICA „ORLIĆA“ SA DVA ZLATA

Srbija je u dve godine postala šampion Evrope i sveta, a četvorica fudbalera imala su tu čast i privilegiju da se oba puta nađu na pobedničkom postolju. Tu je golman Predrag Rajković, a zatim slede Sergej Milinković-Savić, Nemanja Maksimović i Miloš Veljković. Oni su činili okosnicu tima na oba velika takmičenja.

U komšiluku

DRULOVIĆ U MAKEDONIJI

Predvodnik zlatne generacije „orlića“ iz Litvanije Ljubinko Drulović dobio je kratko priliku da bude vršilac dužnosti selektora seniorske reprezentacije Srbije, ali mu nije pružena šansa da ekipu vodi na zvaničnim mečevima. Nedavno je dobio posao u Fudbalskom savezu Makedonije, gde sedi na klupi najjače selekcije ove zemlje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.