Izvor: HotSport.rs, 27.Feb.2015, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DONETA ODLUKA: FSS skratio Supeligu i raspodelio sredstva klubovima

Fudbalski savez Srbije doneo je odluku da trajanje fudbalskog šampionata skrati za nedelju dana, tako da će umesto 31. maja, novi(ili stari) šampion biti proglašen 24. maja.

Superliga će biti završena u nedelju 24. maja, a Prva liga Srbije dan ranije, 23. maja. Ta odluka doneta je najviše zbog nastupa mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Češkoj i selekcije igrača do 20 godina na Svetskom >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << šampionatu koji će se održati na Novom Zelandu.
Druga veoma važna odluka doneta na sastanku Odbora za hitna pitanja je u vezi raspodele sredstava klubovima koji su oštećeni u prošlogodišnjim poplavama u maju. Novac se kolektivima neće uplaćivati na račun, već će se direktno ulagati u probleme koje od tada imaju sa infrastrukturom, terenima, itd. Oko 60 posto predviđenih sredstava će ići njima, a preostalih 40 posto je planirano za pojedine klubove Supe lige, kao pomoć za sanaciju infrastrukture na njihovim stadionima, a koja će biti izvršena na osnovu saradnje sa lokalnim samoupravama.
Takođe, data je saglasnost da se u saradnji sa firmom ‘Tarker’ iz Bačke Palanke izgradi 12 terena sa veštačkom travom širom Srbije, a upućen je zahtev Vladi Srbije da se obezbede dodatna sredstva za klubove sa područja Obrenovca koji su bili najugroženiji u majskim poplavama.
hotsport.rs       
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.