Ćurčić pokušava da predvidi sastav Portugalije, ali poznaje svakog njihovog igrača: Ovo je veliki izazov, idemo na pobedu!

Izvor: MozzartSport.com, 10.Okt.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćurčić pokušava da predvidi sastav Portugalije, ali poznaje svakog njihovog igrača: Ovo je veliki izazov, idemo na pobedu!

"Od prošlosti se ne živi i moramo da se dokazujemo. Bilo bi lepo da je to bila poslednja utakmica, kako bismo mogli da uživamo", rekao je selektor Orlova

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da veruje u pobedu protiv Portugalije na kraju kvalfikacija za prvenstvo Evrope, iako je ekipa emotivno ispražnjena posle meča u Albaniji.

"Napadaćemo i branićemo se sutra, svaka pobeda u kvalifikacijama mi je najlepši >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << utisak. Portugalija ima kvalitet da napravi nešto više na prvenstvu Evrope. Ovaj meč je veliki izazov za nas. Spremamo se za to i uradićemo sve da nadigramo Portugaliju. Svaka pobeda nam znači", rekao je Churčić na konferenciji za medije na stadionu Partizana.

Portugalija je sa pet uzastopnih trijumfa obezbedila prvo mesto I grupe, što je prema Ćurčiću sasvim zasluženo.

"Pokušavamo da predvidimo tim Portugalije, poznajemo svakog igrača i koliko su jaki", naveo je Ćurčić.

Prema njegovim rečima ekipa je fizički i emotivno ispražnjena posle pobede nad Albanijom (2:0) u Elbasanu.

"To ne bi trebalo da bude alibi, svih 24 igrača su veoma emotivno doživeli utakmicu u Albaniji. Od prošlosti se ne živi i moramo da se dokazujemo. Bilo bi lepo da je to bila poslednja utakmica, kako bismo mogli da uživamo", rekao je Ćurčić.

Fudbaleri Srbije su poslednji put selekciju iz vrha evropskog fudbala savladali 2010. godine - Nemačku na Svetskom prvenstvu, ali Ćurčić veruje da je došlo vreme da se prekine tradicija.

"Iskreno se nadam i sa puno optimizma ulazimo u meč da pobedimo. Pobeda protiv Albanije vratila nam je samopozdanje i veru u narednim kvalfikacijama", poručio je Ćurčić.

Nemanja Matić, koji se afirmisao u lisabonskoj Benfiki, rekao je da nije siguran da će igrati protiv Portugalije.

"Bio sam na terapijama i sutra ćemo doneti odluku da li ću igrati. Za sada, verovatnoća da zaigram u procentima iznosi 50:50. Ovo je veoma bitna utakmica za nas, Portugalija je velika ekipa i na nama je da pokažemo da smo dobri. To će biti prava priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo", zaključio je Matić.

Utakmica kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Srbije i Portugalije igra se u nedelju od 18 sati na stadionu Partizana.

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selektor Portugala: Želimo pobedu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2015

Selektor fudbalske reprezentacije Portugalije Fernando Santoš izjavio je večeras da je utakmica protiv Srbije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope izuzetno važna, iako nema takmičarski značaj...Santoš je istakao da se portugalski tim neće lako predati, iako će u Beogradu biti oslabljen neigranjem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.