Čang: FIFA mi sprema dugogodišnju suspenziju

Izvor: Press, 06.Okt.2015, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čang: FIFA mi sprema dugogodišnju suspenziju

Kandidat za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Južnokorejac Čang Mong Jun, otkrio je da mu FIFA priprema dugogodišnju suspenzju zbog navodnog kršenja etičkih normi te organizacije.
        On je istakao da mu etička komisija FIFA sprema 19. godišnju zabranu rada u fudbalu jer je navodno prekršio etičke norme tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << neuspele kandidature Južne Koreje za domaćina Mundijala 2022, kao i zbog kritika na račun FIFA. Čang je negirao sve ono što mu FIFA stavlja na teret, optuživši rukovodstvo te organizacije da se ponaša poput "plaćenog ubice" koji radi za račun predsednika FIFA Sepa Blatera. "Prava opasnost se krije u tome što oni ne samo što žele da sabotiraju moju kandidaturu, već i da unište izbore za predsednika, pa i samu FIFA", rekao je Čang na konferenciji za novinare u Seulu. Izbori za predsednika FIFA, koji će zameniti dugogodišnjeg čelnika te organizacije Sepa Blatera, zakazani su za 26. februar. Blater je u junu najavio ostavku zbog korupcionaškog skandala koji je potresao FIFA nakon hapšenja sedmorice visokih zvanicnika te organizacije krajem maja. Kandidati za prvog čoveka FIFA treba da imaju podršku najmanje pet federacija, a krajnji rok za podnošenje kandidature je 26. oktobar. Do sada su se za predsednika FIFA, pored Čanga, kandidovali aktuelni prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini i jordanski princ Ali bin Al Husein.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čang: FIFA mi sprema suspenziju

Izvor: B92, 06.Okt.2015

Kandidat za predsednika FIFA Čang Mong Jun otkrio je da mu FIFA priprema dugogodišnju suspenziju zbog navodnog kršenja etičkih normi te organizacije...On je istakao da mu Etička komisija FIFA sprema 19. godišnju zabranu rada u fudbalu jer je navodno prekršio etičke norme tokom neuspele kandidature...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.