Blater i Mesi na ispraćaju Grondone

Izvor: Akter, 02.Avg.2014, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater i Mesi na ispraćaju Grondone

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije Sep Blater i prva zvezda Barselone, repezentativac Argentine Lionel Mesi, prisustvovali su danas ispraćaju od predsednika argentinskog fudbalskog saveza Hulija Grondone

Grondona, koji je preminuo u sredu u 82. godini od posledica srčanog udara, sahranjen je u porodičnoj grobnici u njegovoj rodnoj Aveljanedi, predgrađu Buenos Airesa, prenosi Rojters.

Blater je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << rekao da je Grondona bio njegova "desna ruka i prijatelj", navodeći da je "otišla jedinstvena ličnost koja je oblikovala generacije funkcionera u svetskom fudbalu".

Moćni južnoamerički fudbalski funkcioner, koga su često nazivali "Kum", imao je ogroman uticaj na svet fudbala, a na čelu AFA nalazio se od 1979. godine.

Grondona je mogao da se kandiduje za predsednika FIFA 1998. godine, ali je odustao iz lojalnosti podržavajući Blatera.

Mesi je prekinuo odmor posle svetskog prvenstva u Brazilu i danas rano ujutro doputovao u Buenos Aires kako bi prisustvovao Grondoninoj sahrani i u Barselonu bi trebaolo da se vrati tokom večeri.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Mesi prekinuo odmor kako bi prisustvovao Grondoninoj sahrani

Izvor: Blic, 02.Avg.2014

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije Sep Blater i prva zvezda Barselone, repezentativac Argentine Lionel Mesi, prisustvovali su ispraćaju od predsednika argentinskog fudbalskog saveza (AFA) Hulija Grondone...Grondona, koji je preminuo u sredu u 82. godini od posledica srčanog udara, sahranjen...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.