Bivši trener pokušava da oživi Parmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2015, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši trener pokušava da oživi Parmu

Bivši trener Parme Nevio Skala prevodi grupu investitora koji imaju cilj da oporave taj fudbalski klub koji je zbog bankorota izbačen u četvrtu ligu.

Skala, koji je devedesetih godina predvodio Parmu do tri evropska trofeja, postaće novi predsednik kluba ako Fudbalski savez Italije usvoji njegov zahtev.

Parma je u martu proglasila bankrot zbog više od 200 miliona evra duga. Nakon završetka sezone u Seriji A klub je izbačen u Seriju D i naloženo mu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da tu ligu igra pod novim imenom.

Novo ime kluba je Parma kalčo 1913, po godini osnivanja.

U grupi investitora su još i čuveni proizvođač testenina Gvido Barila i prozvođač trkačkih automobila Đan Paolo Dalara.

"Ideja je da se stvori zdrav i održiv klub", rekao je Skala za italijanske medije.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

POMOĆ ZA OPORAVAK: Bivši trener Parme sa investitorima vraća klub u život

Izvor: HotSport.rs, 01.Jul.2015

Bivši trener Parme Nevio Skala prevodi grupu invesitora s ciljem da oporavi klub koji je zbog bankorota izbačen u četvrtu ligu, prenosi agencija AP.. . Šezdesetsedmogodišnji Skala koji je devedesetih godina predvodio klub do tri evropska trofeja, podneo je zahtev Fudbalskoj federaciji Italije da...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.