Izvor: Politika, 05.Okt.2015, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez Živkovića u Elbasanu

Umesto mladog fudbalera Partizana, koji se povredio, selektor pozvao Kataija. – Tošić: Svaki Srbin želi pobedu. – Stojković: Siguran sam da će domaćin izazvati prekid. – Tadić: Napad je najbolja odbrana

 Kako se bliži odlazak naše fudbalske ekspedicije u Albaniju, situacija postaje sve komplikovanija. Sada se grupi povređenih fudbalera na koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << selektor Radovan Ćurčić sigurno ne može da računa za predstojeći dvoboj u Elbasanu pridružio i mladi, veoma talentovani fudbaler Partizana Andrija Živković. On je, kako je rečeno, pokidao mišićna vlakna na utakmici u Auzburgu, pa je naš stručni štab odlučio da umesto njega u državni tim pozove Aleksandra Kataija, fudbalera Crvene zvezde. Trening je propustio i Nemanja Matić, koji je gotovo dva sata bio na lekarskim pregledima, dok je dobar deo treninga „preskočio” i Aleksandar Kolarov.

Srbija se za „sasvim običan meč” sprema kao i za svaki drugi, ali, ipak, primetna je neka blaga nervoza, iako to naši igrači ne žele da priznaju. Nema sumnje da je izostanak Lazara Markovića, Filipa Kostića, Matije Nastasića, Andrije Živkovića, i verovatno Nemanje Matića u dobroj meri „desetkovao” naš tim. Selektor Ćurčić ipak veruje da ostali irači mogu da odgovore zahtevima, kao i izazovu koji ih očekuje u četvrtak veče.

Zoran Tošić u dresu moskovskog CSKA pruža zapažene partije. Do sada je za reprezentaciju odigrao čak 66 utakmica. Ipak, ovaj meč protiv Albanije nosi posebnu tenziju.

– Znamo da svaki Srbin želi pobedu nad Albanijom. Igrači moraju da zaborave sve ono što se dešava oko terena, jer naš zadatak je da mislimo o igri, o tome kako da nadvisimo protivnika. Siguran sam da naš rival ima daleko veće motive od nas, ali dobar deo naših fudbalera je već igrao ovakve utakmice. Setimo se samo kakve je tenzije pratio meč u Zagrebu sa Hrvatima. Znamo da će u Elbasanu atmosfera biti napeta – ističe Tošić, koji bi protiv Albanije mogao da bude jedan od naših ključnih igrača.

Za golmana Vladimira Stojkovića, koji je posle odlaska iz Crvene zvezde doživeo dosta neprijatnosti, ova utakmica sa Albanijom je samo još jedna od onih gde ovaj iskusni čuvar mreže ne brine šta će se dešavati oko terena.

– Ako budemo uspeli da sve loše stvari, koje nemaju veze sa fudbalom, stavimo po strani, ne brinem za rezultat. Prošlogodišnja utakmica u Beogradu u dobroj meri nam je na neki način „trasirala” neuspešan put u ovim kvalifikacijama. Oduzeti su nam bodovi, čime smo izgubili sve šanse da se makar domognemo baraža. Utakmica u Elbasanu nosi puno tereta, pre svega zbog odnosa između dve države. Ne plašim se za bezbednost, jer ono što se dogodilo u Beogradu je njihovo maslo. Albanija će u četvrtak biti pod lupom Uefe i čitavog fudbalskog sveta. Siguran sam da će, ako ne budu imali dobar rezultat, izazvati prekid – smatra naš golman, čije je reči Zoran Tošić ispratio čudnim pogledom.

Sjajni Dušan Tadić, koji u dresu Sanderlenda pruža odlične partije, smatra da je napad najbolja odbrana.

– Znamo kako protivnik igra. Naš zadatak je da ih napadnemo od starta, jer jedino ofanzivnom igrom možemo da ih primoramo na kapitulaciju – zaključuje Tadić.

Pre odlaska na put doktor reprezentacije Miodrag Mladenović kao i fizioterapeuti imaće une ruke posla. Nema sumnje da će od njihove odluke i selektor Ćurčić u dobroj meri zavisiti kada bude sastavljao najbolji tim.

----------------------------------

Matić: Situacija nije sjajna

Nemanja Matić je propustio trening. Sada doktorski tim  očekuje izveštaj posle detaljno obavljenog pregleda na magnetnoj rezonanci. Ipak, male su šanse da ovaj sjajni fudbaler zaigra u četvrtak.

– Iskreno, situacija nije baš najsjajnija. Videćemo šta će reći doktori – bio je zagonetan Matić.

----------------------------------

Sudi Italijan Ricoli

Jedan od najbolji italijanskih i evropskih sudija Nikola Ricoli sudiće meč u Elbasanu između Albanije i Srbije, odlučila je Uefa. Nema sumnje da su iz Niona odlučili da ovako težak meč sudi jedan od najboljih evropskih delilaca pravde.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.