Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2017, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banjaluka se uželjela dobrog fudbala

Fudbal se vratio u Banjaluku i to u najboljem izdanju. Ako ćemo iskreno, fudbal nikada nije ni odlazio iz grada na Vrbasu, već je bio u nekoj fazi hibernacije, a utakmica sa zeničkim Čelikom pokazala je koliko se banjalučka publika uželjela fudbala.

Ono što se proteklog vikenda moglo vidjeti na Gradskom stadionu bilo je nešto što prija svakom ljubitelju najvažnije sporedne stvari na svijetu i sporta uopšte. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Sjajna atmosfera, jednako dobra igra i za ove prilike više nego dobro popunjene tribine podsjetile su zašto je Borac bio i ostaće dio identiteta Banjaluke.

Podatak da je Borac proteklog vikenda bio ekipa koja je uspjela da privuče više gledalaca nego ijedna ekipa iz bivše Jugoslavije odlična je vijest za banjalučki, ali i bh. sport, međutim na tome ne treba stati.

Jednako važno je istaći da se u Borčevu kasu proteklog vikenda, nakon samo jedne utakmice, slilo 19.000 KM, što će i te kako dobro doći za popunjavanje tekućih troškova.

Borac je počeo dobro, kako na rezultatskom tako i na onom drugom, vrlo bitnom planu. Banjalučki klub, koji godinama guše višemilionski dugovi, novu sezonu je počeo sa impozantnim sponzorskim pulom i zasada vuče veoma dobre i pametne poteze.

Borac je nakon dugo vremena dočekao da dobije kvalitetan pomoćni teren, svakodnevno se radi na izmirenju dugovanja po raznim osnovama, u skladu sa finansijskim mogućnostima radi se na uređenju i poboljšanju uslovima na stadionu i oko njega. Organizovana je akcija za prikupljanje donacija, pokrenuta je akcija prodaja personalizovanih stolica i što bi narod rekao, "nešto se pokrenulo".

Realno, neće baš sve (ili možda i hoće) teći kako treba, ali ovi protekli mjeseci pokazali su da Borac može da bude vijest u regionu, a da se ne spominje u kontekstu gubitaša, posrnulog velikana...

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.