Baloteli kažnjen zbog Super Marija, ne igra protiv Arsenala

Izvor: Blic, 18.Dec.2014, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baloteli kažnjen zbog "Super Marija", ne igra protiv Arsenala

Fudbalski savez Engleske (FA) kaznio je napadača Liverpula Marija Balotelija jednom utakmicom neigranja i novčano sa 25.000 funti zbog uvredljive poruke na rasnoj i antisemitskoj osnovi istaknutoj na društvenoj mreži Instagram.

Kontroverznom italijanskom fudbaleru takođe je naloženo da prisustvuje i edukativnom programu zbog "teškog kršenja pravila FA", a propustiće utakmicu sa Arsenalom na Enfildu u 17. kolu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Premijer lige (nedelja, 17 časova).

Baloteli je objavio post na Instagramu u vezi sa Super Mariom, likom iz istoimene video igrice, što je takodđ njegov nadimak, za koga je napisao "skače kao crnac i skuplja novčiće kao Jevrejin".

Predstavnici jevrejske zajednice u Velikoj Britaniji protestovali su zbog Balotelijevog gafa i zatražili da bude kažnjen.

Tamnoputi italijanski reprezentativac, koji je u više navrata bio meta rasističkog zlostavljanja navijača, kasnije je objavio post u vezi Super Marija sa naslovom "Ne budi rasista", a nije mu pomoglo ni izvenjenje na Tviteru.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SUSPENZIJA ZBOG PORUKE NA INSTAGRAMU: Baloteli odmara zbog Super Marija

Izvor: HotSport.rs, 18.Dec.2014

Fudbalski savez Engleske kaznio je fudbalera Liverpula Marija Balotelija jednom utakmicom neigranja i novčanom sankcijom od 25 hiljada funti zbog statusa koji je postavio na svoj Instagram profil, a koji je ocenjen kao antisemitski i ksenofoban.. . Naime, Italijan je nedavno postavio fotografiju lika...

Nastavak na HotSport.rs...

Baloteli kažnjen zbog antisemitizma

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2014

Fudbalski savez Engleske kaznio je napadača Liverpula Marija Balotelija jednim mečom zabrane igranja i sa 25.000 funti zbog vređanja na verskoj osnovi na internetu...FA je saopštio i da će Baloteli morati da pohađa edukacioni program zbog "teškog kršenja" njenog disciplinskog pravilnika...Baloteli...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.