BEZUMNICI ruše Srbiju! Kamenovana šesta pekara u Novom Sadu

Izvor: Blic, 20.Okt.2014, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEZUMNICI ruše Srbiju! Kamenovana šesta pekara u Novom Sadu

Pekara “Gozd” u Novom Sadu jutros je kamenovana, a počinilac je priveden. To je šesti ugostiteljski objekat koji je meta huligana u poslednjih pet dana, tj. nakon fudbalske utakmice Srbija - Albanija. Dosad su uništene i oštećene pekare “Vojvođanka”, “Evropa”, “As pek”, čiji su vlasnici Albanci, kao i ćevapdžinica “Baš ćevap”, koja priprema roštilj na novopazarski način, ali i poslastičarnica "Telep".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Pekari "Gozd" u Puškinovoj ulici na Grbavici jutros je u 5.30 razbijen izlog, a sve je zabeležila sigurnosna kamera u ulici.

Incident je prijavila komšinica iz zgrade preko puta, koja je rano jutros čula razbijanje stakla i pozvala policiju.

Juče je u Novom Sadu kamenovana poslastičarnica "Telep", a protekle nedelje na meti su bile pekare "As Pek", "Evropa" i "Vojvođanka", kao i lokal "Baš ćevap". Sumnja se da su ovi napadi bili motivisani albanskim poreklom njihovih vlasnika. Radnica koju smo jutros zatekli u pekari "Gozd" rekla je da njeni vlasnici nisu

albanskog porekla.

Grupa maskiranih mladića kamenovala je poslastičarnicu oko dva časa ujutru. Njihov napad prekinuo je noćni čuvar obližnjeg objekta, koji je odmah obavestio i policiju i vlasnike. Prema njegovim izjavama, u grupi su se nalazila najmanje trojica mladića.

- Mi u Novom Sadu mirno živimo već 60 godina i nikada nam se ovako nešto nije dogodilo. Ne znam da li je ovaj napad povezan sa ostalima, jer mi smo po nacionalnosti Goranci, ne Albanci - rekao je vlasnik poslastičarnice Arslan Rašiti.

Rašiti je zahvalio komšijama koje su odmah pritekle u pomoć i ponudile čak i zaštitu.

Direktor policije Milorad Veljović, koji je juče posetio Novi Sad, istakao je da je dosad na detektor laži privedeno više osoba te da policija intenzivno radi na identifikaciji i hvatanju počinilaca. Sve napade, inače, počinili su mladići s fantomkama.

Na džamiji Muhadžir u Subotici nepoznati počinioci pokušali su da zapale vrata garaže. Ne zna se da li je bačen Molotovljev koktel ili slična naprava, a zapis sa video-kamera na džamiji pokazuje da je incident izazvalo dvoje ljudi.

- Ne osećam se ugroženim, ali ovakve stvari ne treba dopustiti - kaže profesor Selmo Dreković, imam džamije Muhadžir.

Već šest dana traju rušilački pohodi huligana širom Vojvodine

Bečej: Uhapšen napadač

Rasvetljen je napad na poslastičarnicu u Bečeju, na kojoj je juče betonskom kuglom razbijeno staklo na izlogu. Saslušan je napadač (18) koji se tereti za krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari, a protiv njega će biti podneta i prekršajna prijava.

Veljović: Naći ćemo vinovnike

- Nećemo tolerisati ugrožavanje bezbednosti građana, bez obzira na njihovu nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Policija će vrlo brzo pronaći vinovnike ovih događaja i privesti ih pravdi - izjavio je direktor policije Milorad Veljović.

vučević: ovo ne pomaže srbiji

Vučević: Ovo ne pomaže Srbiji

- Ne pokazuje se ljubav prema gradu i državi tako što bacite ciglu na komšijin prozor, jer ti ljudi žive i rade ovde, plaćaju poreze i zapošljavaju druge ljude. Tako ništa ne pomažete Srbiji, niti pokazujete da volite Novi Sad - rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.