Azilanti Junajted: Fudbal kao spas i beg od stvarnosti /VIDEO/

Izvor: Blic, 19.Dec.2014, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Azilanti Junajted: Fudbal kao spas i beg od stvarnosti /VIDEO/

U Nemačkoj je prvi put formirana fudbalska ekipa koja se sastoji od potražilaca azila. Priliv novih igrača je veliki, ali postoji i jedan veliki problem: pasoši fudbalera. Naime, Nemački fudbalski savez mora da se uveri da nijedan njegov član ne igra u dva kluba.

Zato igrači novog tima moraju da u zemljama iz kojih su došli izvade dokument koji pokazuje da tamo nisu pod ugovorom, što je za mnoge pravi birokratski šok.

Celu akciju pokrenuo je Nigerijac >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Džonson Eđike, kome preti deportacija u domovinu dok ne reši papirologiju, ali na njegovi i sreću njegovih drugara, tu je fudbal kao spas, o čemu više možete saznati u prilogu koje su pripremile kolege iz "Dojče Velea".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.