Albanska strela pravo u Vatensovo srce! Ne potcenjujte pomahnitale Ditrihove klince, Austrija je mina

Izvor: MozzartSport.com, 18.Avg.2017, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanska strela pravo u Vatensovo srce! Ne potcenjujte pomahnitale Ditrihove klince, Austrija je mina

Počinje sedmo kolo Erste lige

Petkom se kao i obično zagrevamo za ludi vikend, a jedna od liga koja svakako ne bi smela da izostane sa kladioničarskog menija je druga austrijska. Znamo, retko ko je toliki fudbalski fanatik, pa da traži strimove da bi gledao tamošnji fudbal, no to naravno ne znači da da je ova liga dosadna. Naprotiv.

Uprava Viner Nojštata je ubola premiju novim trenerom Romanom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Melihom koji je početkom juna preuzeo ekipu. Nojštat je prošle sezone završio u donjem domu, bio je blizu drugog ranga, ali je na kraju uspeo da sačuva živu glavu. Melih ih je preporodio za malo više od dva meseca - pet pobeda i remi posle sedam kola, gol-razlika 12:2. Protagonista uspeha ekipe iz istočne Austrije je Hamdi Salihi, nekada ubojita strela Rida, Rapida, Đangsua, Skenderbega... U prvih šest kola postigao je četiri gola. Dakle, tim iz Bečkog Novog Mesta je potencijalni fiks dana. Vatens je vezao tri poraza i domaćin bi krizu gostiju mogao da iskoristi sa velikim apetitom.

Lifering, druga ispostava Salcburga, važi za blagog autsajdera pred gostovanje Inzbruku. Ipak, ne bismo mi tek tako otpisivali najmlađi tim u ligi (prosečna starost 18,8). Ditrih Matešic je razvio savršeno organizovanu mašineriju, Lifering često angažuje mlade igrače Salcburga i Lajpciga, ima tu talentovanih afričkih igrača (zambijski duo Patson Daka i Enok Mvepu), nema prevelikog pritiska, naglasak je na afirmaciji mladih...

Naravno, Lifering je kao i svaka mlada ekipa podložna oscilacijama, ali je u novu sezonu ušla veoma dobro. Izabranici Januša Gore su očigledno maksimalno motivisani, pošto imaju samo tri boda manje Viner Nojštata.

Bukmejkeri veruju i Austriji Lustenau. Ipak, imajte na umu da je ova ekipa vezala tri poraza kod kuće, da je posle sveukupno četiri neuspeha tek u prošlom kolu počela da diže formu, kao i da je BV Linc nezgodan na strani.

AUSTRIJA 2 - 7. KOLO:

18.30 Austrija Lustenau - BV Linc

18.30 FAC - Kapfenberg

18.30 Hartberg - Rid

18.30 Nojštat - Vatens

20.30 Inzbruk - Lifering

Serije:

Bez pobede: Hartberg 3, Vatens 3, BV Linc 2, FAC 2

Nerešeni: BV Linc 2, Hartberg 2

Bez nerešenog: Austrija Lustenau 6, FAC 6, Vatens 6, Inzbruk 3

Porazi: Vatens 3, FAC 2

Bez poraza: Nojštat 6, Lifering 4, BV Linc 3, Kapfenberg 2, Rid 2, Hartberg 2

0-2: BV Linc 3

2-3: Austrija Lustenau 2, BV Linc 2

3+: Austrija Lustenau 4, Lifering 4, Inzbruk 3, FAC 2, Vatens 2

4-6: Lifering 4, Inzbruk 3

4+: Lifering 4, Inzbruk 3

(FOTO: Shutterstock)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.