Alardajs pod istragom FA, blizu otkaza!

Izvor: N1 televizija, 27.Sep.2016, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alardajs pod istragom FA, blizu otkaza!

Engleski selektor Sem Alardajs nalazi se pod istragom Fudbalske asocijacije zbog nuđenja usluga pri transferima igrača u kojima bi bila kršena pravila o vlasništvu trećih lica. Fudbalski stručnjak je navodno bio posrednik u pregovorima, u kojima bi za svoju savetodavnu ulogu zaradio 400.000 funti. Zbog svog delovanja "Big Sem" je i blizu otkaza.

Kako prenose britanski mediji, Telegraf poseduje fotografije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i video snimak sastanka na kom se Alardajs sreo sa novinarima, koji su se predstavili kao predstavnici velike dalekoistočne kompanije. Razgovaralo se o zaobilaženju pravila o transferima igrača i vlasništvu trećih lica, a engleski selektor je tvrdio da to „nije problem“ i  da zna „agente koji to stalno rade“.

FA je brzo reagovao pa je odmah pokrenuta i interna istraga.

„Želimo da čujemo sve činjenice od svih strana, onda ćemo prosuditi šta dalje. Pre nego što donesemo bilo kakvu odluku prirodno je da prvo dođemo do suštine stvari. Ne treba osuđivati pre vremena. Prvo treba duboko udahnuti, pre bilo kakvog poteza“, rekao je predsednik FA Greg Klark.

Kako prenosi Telegraf, Alardajs se na sastanku pojavio sa svojim agentom Markom Kurtisom i finansijskim savetnikom Šejnom Molonijem. Govorilo se o transferu Enera Valensije iz Pačuke u Vest Hem i kako su „Čekićari“ po okončanju transfera postali vlasnici igrača „u celini“.

Izvor: Youtube

Zanimljivo je da je Alaradajs na sastanku spomenuo i svog prethodnika na klupi Engleske Roja Hodžsona, oslovljavajući ga sa „Voj“, aludirajući na govornu manu. Takođe, kritikovao je i rad bivšeg Hodžsonovoga asistenta Garija Nevila, a odluku FA da izgradi novi Vembli za 870 miliona funti je nazvao „glupošću“.

Sem Alardajs je tokom dugogodišenje menadžerske karijere trenirao Blekpul, Nots Kaunti, Bolton, Njukasl, Blekburn, Vest Hem i Sanderlend, a selektor Engleske je postao u julu. Albion je vodio u samo jednom zvaničnom meču u pobedi protiv Slovačke (1:0) u kvalifikacijama za SP 2018. godine u Rusiji.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.