Capital.ba

Radnici Goše ne odustaju: Dužni im i 30 plata

30.05.2017. / 7:05

BEOGRAD, Radnici fabrike šinskih vozila “Goša” uiz Smederevske Palanke i dalje štrajkuju. Oko 350 zaposlenih u posljednje tri godine ne prima redovnu platu.

Na ime neisplaćenih zarada radnicima se duguje oko sedam stotina hiljada dinara.

Radnici fabrike šinskih vozila “Goša” se osjećaju prevareno. Iako se zna da je bivši vlasnik slovačka firma “Žos ” Trnava a sadašnji “Lisnart holding limitid” sa Kipra, radnici i dalje ne znaju s kim da pregovaraju jer se Slovaci i dalje pojavljuju kao vlasnici određenog dijela fabrike.

Radnicima se duguje od dvadeset do trideset plata. Ukupno oko sedam stotina hiljada dinara po zaposlenom.

U fabrici “Goša” trenutno radi oko tri stotine i pedeset radnika, koji nisu upućeni u pregovore između Vlade Srbije i direktora Milutina Šćepanovića.

Bivši vlasnik, slovačka firma “ŽOS” Trnava od Goše traži jedanaest vagona. Njihova vrijednost je oko milion evra a Slovaci za rad na njima zaposlenima duguju oko stotinu hiljada evra. Vagoni ne izlaze iz fabrike dok novac ne bude uplaćen, stav je štrajkača .

Sve dok traju pregovori oko jedanaest vagona sa slovačkom firmom “ŽOS” Trnava, direktor Goše iz Sm. Palanke Milutin Šćepanović ne želi da daje izjave.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!