Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Македонац и Турчин шверцовали копије познатих брендова градеробе

rssBookmark and Share

Градина 29.05.2017. Јужна Србија Инфо

24. маја 2017. године, на граничном прелазу Градина у раним јутарњим часовима за контролу је пријављен камион којим је управљао 50-годишњи македонски држављанин, превозећи робу из Турске у Босну и Херцеговину. Детаљним прегледом откривено је да се у товару налази и гардероба за коју се сумња да се ради о копијама познатих марки.

Македонац и Турчин шверцовали копије познатих брендова градеробе

Тако је пронађено и задржано 150 мајица „Armani“, „Gucci“, „Calvin Klein“, „Phillipp Plein“, „Levis“, „Guess“, „Tommy Hilfiger“,11 фармерица „Guess“, шортсеви „Dolce i Gabana“ и „Dsquared“, дечији комплети „Snoopy“ и ранчеви „Micky Mouse“, као и женске торбе „Valentino“.

Истог дана у вечерњим часовима, на Градини је откривен још један товар са кривотвореном робом. У камиону који је такође превозио товар из Турске у Босну и Херцеговину, којим је управљао 52-годишњи турски држављанин, пронађено је и задржано 130 кг платна за дечју постељину „Hello Kitty“, „Spiderman“, „Maša i meda“ и „Paw Patrol“.

Да подсетимо да је током 2016. године због сумње да се ради о фалсификатима царина задржала око 352.000 артикала разне робе од чега чак трећину чине одећа и обућа.


#   Градина   царина   кријумчарење   Гранични прелаз   гардероба
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима