Najnovije vesti
Vesti Politika
PLJUŠTALE UVREDE U SKUPŠTINI Poslanici o tome ko je politička prostitutka, ko fašista, a ko LAŽE I VARA

PLJUŠTALE UVREDE U SKUPŠTINI Poslanici o tome ko je politička prostitutka, ko fašista, a ko LAŽE I VARA

Sednica Skupštine Srbije koja je bi svakog trenutka trebalo da počne već je tokom dana faktički započeta rafalom optužbi i uvreda poslanika vlasti i opozicije.

expoze_090816_foto Dusan Milenkovic 0031_preview Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija
expoze_090816_foto Dusan Milenkovic 0031_preview
Današnji dan obeležio je "okršaj" Maje Gojković i Zorana Živkovića
Foto: RAS Srbija
Današnji dan obeležio je "okršaj" Maje Gojković i Zorana Živkovića

Uoči odluke opozicije o delovanju na sednici, poslanik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da vlast želi da ućutka opoziciju i tom prilikom rekao da za politiku kažu da je "bliska prostituciji" i da je to tako "kada je vode prostitutke". Poslanici vladajuće većine ocenili su to govorom mržnje i fašizmom, a predsednica parlamenta Maja Gojković protestovala je navodeći da ju je Živković nazvao prostitutkom.

- Kažu za politiku da je bliska prostituciji. Jeste kad je vode prostitutke, muške, ženske, političke u prenosnom smislu, direktno izaberite kako god hoćete, to nije teška reč za ovo što se dešava u ovom zdanju - kazao je pre sednice Živković.

Živković, kao i šefovi poslaničkih grupa Demokratske stranke i Socijaldemokratske stranke, Goran Ćirić i Marko Đurišić odbacili su ranije navode predsednice parlamenta Maje Gojković o tome da su falsifikovali dopunu dnevnog reda i istakli da su takve tvrdnje nedopustive i da su njihovi saradnici čekali ispred pisarnice da stigne saziv, a potom odmah predali predlog za dopunu dnevnog reda.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković protestovala je danas zbog navoda poslanika i lidera Nove stranke Zoran Živkovića koji ju je, kako je navela, uporedio sa prostitutkom.

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

- Nadam se da će o tom što me je poredio s prostitikom imati šta da kaže Saša Janković, koga je Živković podržao, kao i Marinika Tepić, kao žena koja se bavi politkom - rekla je Maja Gojković novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je kazala da se nada da će sve poslanice i žene koje se bave politikom reagovati na izjavu Živkovića.

Povodom najava da bi poslanici opozicije mogli danas na početku sednice da predsednicu Skupštine spreče da sedne za sto predsedavajućeg, Maja Gojković ih je upozorila da se sednica prenosi uživo i da će građani imati priliku da vide kako sprečavaju predsednicu da vodi sednicu koja je zakazana u skladu sa Poslovnikom i svim procedurama.

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić osudio je danas navode poslanika i lidera Nove stranke Zorana Živković koji je, kako je naveo, na primitivan i prostački način napao predsednicu Skupštine Maju Gojković.

- Upoređivanje predsednice Skupštine sa prostitutkom je ispod svakoga nivoa i predstavlja potpuno ogoljenu mržnju koja nosi sa sobom destrukciju. Ovo je čist i ogoljen fašizam - rekao je Orlić.

On je kazao da SNS poziva sve ljude da osude izjavu Živkovića i da ne dopuste da se tako nešto toleriše i smatra prihvatljivim.

Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

- Ovo je ispod svakog nivoa i baš svaki nastup političkih poslušnika DOS-ovskih kandidata Vuka Jermića i Saše Jankovića predstavlja novo saznaje na temu mržnje koju u sebi nose. Oni se uporno trude da sami sebe nadmaše u primitivnom i prostačkom odnosu prema Domu i predsednici Skupštine - kazao je Orlić.

Zamenik šefa poslaničke grupe Narodna seljačka stranka-Pokret socijalista-Ujedinjena seljačka stranka Marijan Rističević takođe je osudio navode Živkovića ističući da je Živković to učinio iz mržnje.