Cirkus u Prokuplju: Oteli zatvoru-ceh pola miliona

Sud je odlučio da sporna parcela u Prokoplju, na kojoj su građani pokušali da izgrade igralište, bude vraćena zatvoru.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 25.05.2017.

16:20

Cirkus u Prokuplju: Oteli zatvoru-ceh pola miliona
(Foto: Thinkstock.com)

Nakon što su krajem jula prošle godine, građani prokupačkog naselja Plehane kuće pokušali da na silu uzurpiraju deo parcele Okružnog zatvora u Prokuplju i tu naprave igralište, Državno pravobranilaštvo je pokrenulo spor zbog ugrožavanja poseda.

Epilog svega je izvršna sudska odluka Osnovnog suda u Prokuplju kojom se nalaže da “izvršni poverilac Okružni zatvor u Prokuplju preduzme radnju vraćanja parcele u pređašnje stanje na teret izvršnog dužnika u predviđenom roku”.

“Izvođač je po nalogu pravosnažnog rešenja pokušao da uđe u posed, ali su meštani ulice Dragana Radosavljevića, živim zidom pokušali da to spreče i onemogućili su ulaz mašina. Tek nakon asistencije policije, uspeli smo da uvedemo mašine u naš posed kako bi parcelu priveli nameni”, rekla je upravnica prokupačkog zatvora Jasmina Mirović.

Ona ističe da je u sporu koji Državno pravobranilaštvo koje zastupa interese Srbije vodi skoro godinu dana, doneta sudska odluka koja je pokazala da se zakoni ove zemlje moraju poštovati a državna imovina štititi.

Inače tokom spora, lokalna samouprava je stala logistički uz meštane i značajno doprinela da dođe do sudskog epiloga a samim tim značajnog uvećanja troškova spora, koji će iznositi oko 500.000 dinara.

Postavlja se pitanje, ko će sada platiti te troškove, jer mesna zajednica protiv koje je spor pokrenut, te pare nema, piše lokalni portal.

Grupa meštana mesne zajednice Dragan Radosavljević Toplica je uzurpirala sredinom 2016. godine deo parcele zatvora, samoinicijativno su napravili igralište i izgradila objekat od čvrstog materijala. Građevinska inspekcija je odmah nakon toga naložila meštanima da vrate pracelu u pređašnje stanje u roku od pet dana, međutim oni to nisu učinili do današnjeg dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

10 h

Podeli: