Vučić: Čekamo i nadamo se da će Zaev održati reč o Unesku

Nisam imao neki apetit, a sve ostalo je bilo dobro, bio je komentar premijera Aleksandra Vučića na sinoćni sastanak premijera Zapadnog Balkana s Federikom Mogerini u Briselu.

"Svi smo rekli da želimo normalnu saradnju u regionu", preneo je Vučić novinarima, a upitan da prokomentariše prethodne izjave makedonskog premijera Zorana Zaeva, rekao da je juče u Briselu "sve bilo korektno", te da o tome nije želeo ni da govori, posebno što su svi učesnici bili vrlo određeni u tome da žele dobru saradnju u regionu.

"To nikada nije dovodilo do tenzija između dve zemlje", dodao je povodom izjava Zaeva o njemu lično, te ocenio da nema pravo da na eventualne lične uvrede odgovara ličnim uvredama ili na bilo koji tome sličan način.

"To od mene niste nikada čuli, ja to, prosto, ne radim".

On je kazao da su i ono što je juče rečeno dobri signali i da je potrebno da u to verujemo.

"Mi smo prijateljski narodi i zemlje i to ćemo ostati", rekao je premijer i ponovo istakao da to što je neko nešto rekao za njega ne može da bude odlučujuće za odnose dve zemlje.

Za nas je, dodao je, važno to što je Zaev rekao o glasanju o eventualnom članstvu Kosova i Metohije u Unesku.

"To su važne promene, čekamo i želimo da verujemo u to. Mi smo prijateljski narodi i prijateljske zemlje i tako će ostati", rekao je Vučić.

Do juna 2018. gotov auto-put Kragujevac–Batočina

Premijer je rekao da će auto-put od Kragujevca do Batočine, dug 24 kilometra, biti završen do juna naredne godine.

"Problem je samo za deo kroz samu Batočinu, tih pet kilometara, a do Batočine će biti gotovo ove godine", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara zašto se odužila gradnja auto-puta Kragujevac–Batočina.

Kako je dodala ministarka građevine Zorana Mihajlović, koja je prisustvovala konferenciji za medije, do juna ove godine će biti u saobraćaju 19 kilometara auto-puta – do ulaza u Batočinu.

Vučić je rekao da mu je upravo Mihajlovićeva rekla da je to pitanje za bivšu ministarku Vericu Kalanović i druge koji nisu uradili nikakve projekte.

"Mi moramo da radimo u skladu sa zakonom", naglasio je Vučić. 

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво