Mladić umire, a leče ga masažom!

S. J. M.

25. 05. 2017. u 09:00

Porodica i odbrana generala Ratka Mladića tvrde da ga u Tribunalu u Hagu neadekvatno leče. Tešku bolest holandski lekari leče paracetamolom i masažom

Младић умире, а лече га масажом!

Generalov sin Darko sa članovima pravnog tima / Foto N. Skenderija

GENERAL Ratko Mladić već neko vreme ima kraće gubitke pamćenja, koje mu se posle vraća. Desna strana tela mu je slabije pokretna. Za bolove od kojih noću ne može da spava lekar u pritvoru mu daje paracetamol. Za grčenje mišića predlažu mu masažu. To je apsolutno nizak nivo zdravstvene zaštite i neophodno mu je ozbiljno kliničko lečenje.

Ovo govori generalov sin Darko Mladić, navodeći da su brojni propusti u lečenju proteklih godina doveli do toga da se zdravstveno stanje njegovog oca pogorša. u Holandiji, kako kaže, prima neodgovarajuće terapije.

- General je imao dva moždana i jedan srčani udar, a od decembra stanje mu je konstantno loše. Početkom marta u snu je imao jedan kraći tranzitni moždani udar koji je trajao pet minuta. Lekari su rekli da je bio koji minut duže, ne bi se ni probudio - navodi Darko Mladić.

On navodi da je porodica zabrinuta jer su veštaci koje su angažovali utvrdili propuste u rangu nesavesnog lečenja.

- Njihovi stručnjaci nisu osporavali te nalaze, ali sud ih nije uvažio i odbio je da generala pusti na lečenje u Rusiju - kaže mlađi Mladić. - Po nizu odluka stiče se utisak da za Mladića ne važe pravila kao za druge. Njihov odnos prema garancijama Rusije je skandalozan i pokazuje političku opredeljenost.

Jedan od Mladićevih branilaca Dragan Ivetić kaže da je odluka pretresnog veća o nepuštanju Mladića na lečenje šokantna i pogrešna i da se nadaju da će je Žalbeno veće ispraviti.

Ivetić je uporedio Mladićev slučaj sa slučajem Ramuša Haradinaja kada ga je 2006. godine Tribunal pustio na slobodu.

- Među sudijama koji su ga pustili bili su Pokar i Meron, iako se tužilac protivio, jer je strahovao za svedoke. Haradinaj nije pušten zbog lečenja, već eto tako - ukazuje advokat.

GARANCIJU POTPISAO PUTIN

RUSKA istoričarka Jelena Guskova ukazala je da je Rusija uradila sve da bi se Mladić pustio na lečenje:

- Garanciju je potpisao predsednik Putin, a Mladića su pregledali najeminentniji ruski lekari. Odbijanje Tribunala je poricanje uloge Rusije i oni očigledno ne računaju da zbog toga mogu biti zatvoreni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (20)

Шатор

25.05.2017. 09:20

Ко изгуби рат онда га тако масирају. О овим стварима требало је да размишљају 91' кад смо могли брзо завршити ствари. Данас би онда лежао на ВМА овјенчан славом и богатством.

damjan

25.05.2017. 11:14

@Шатор - Sto je general Mladic sa vojskom osvojio na terenu, to su oni predali za zelenim stolom. A i, da li zaista mislis da bi nam svet dozvolio da " pobedimo" ? I kakva bi to pobeda bila?

Јабре

25.05.2017. 09:37

Влада Србије добро зна да убијају тамо Србе, да им не суде поштено а ипак сарађује са њима ...

Vidovdan

25.05.2017. 09:41

Mili Boze, osvesti i otrezni ovaj pomahnitali ljudski svet... Dokle vise nepravde i nečovečnosti??? Pobise nam generale, predsednika Milosevica... Istina i pravda kad-tad ce pobediti nepravdu i zlo...

Nesko Lane

25.05.2017. 09:45

Srbija ga je isporucila i njega i sve i direktno je odgovorna sto se oni trretiraju kao robovi, ili logorasi .Samo diplomatskom inicijativom Srbije i garancija R.Srbije moze da se uputi na lecenje u Rusiju .Zato g.Dacicu izvoli radi svoj posao vadi te ljude da ne zavrse kao predsednik Milosevic i ostali mucenici Srpski koji su ubijeni sa predumisljajem u Hagskom logoru.

Младен КГ

25.05.2017. 10:01

Докле ће Србија мирно гледати како наши генерали, председници и др.умиру у 21.веку а од стране тог "казамата" се не дозвољава лечење од стране врхунских лекара Русије, Србије. Ово је велика срамота, да наш прослављени генерал Ратко Младић, умире на очиглед свих, срамота Србијо !Какв је то тзв.сарадња са тим казаматом ? Младен Кг

Zoran

25.05.2017. 10:30

nekad će istorija da piše kako su srbi svoje vojskovodje i predsednike predavali svojim neprijateljima da im oni sude

NadjaBgd

25.05.2017. 10:38

Najtuznije od svega je sledece, sto oni nasi generali, pukovnici, majori itd. koji ni metak nisu ispalili za celu karijeru sada uzivaju u enormno velikim penzijama a ljudi poput Generala Mladica i slicnih koji su nas branili iako dosta nas toga nije ni svesno a kamo li zahvalno, trunu u Hagu... Strasno zaista.

СРБИЈА-РУСИЈА,НИКАД НАТО БРАТИЈА

25.05.2017. 10:40

Е бруко од државе,убијају нам доказане патриоте, а никад нико није није поставио питање адекватног лечења,а камоли да се заузме за оптуженике?Па видите само какав однос има крватска према њиховим оптуженим,а ми се ко мутави слепо ухватили за шарену лажу и само блејимо као овце,ЕУ нема алтернативу...а тамо никад стићи нећемо.

Osman Avramovic

25.05.2017. 11:38

Аман људи, није Србија испоручивала патриоте и оне који су бранили српски народ!! Ако сте којим случајем заборавили: ипоручивали су их ДЕМОКРАТЕ, на челу са ЂИНЂИЋЕМ. Зар је могуће да сте то заборавили???

Sanja

25.05.2017. 12:12

Plan i cilj haškog tribunala je da zatre i uništi sve što je srpsko. Samim tim, general Mladić glavna im je meta. Da je pravde, takav "sud" ne bi ni postojao. U mojoj kući pale se sveće za zdravlje generala i njegova slika visi na zidu. Generale, hvala ti za sve, bio si i ostao najveći među najvećima.

komandant 1001

25.05.2017. 12:22

Haški Tribunal, ili bolje reći "haška inkvizicija"radi na tome da Srbe sude doživotno ili da ih likvidiraju "medicinskim vešalima". Pomoz' Bog Đenerale !

ги-Дра

25.05.2017. 12:56

Сви који су бранили своју земљу Србију сви су у затвору и тамо умиру,док шиптари своје зликовце величају и нико им ништа неможе.О Србијо, моја мајко,докле овакво потцењивање.Зар су Срби ово заслужили.

Ivanka Kosovka

25.05.2017. 12:57

Srbija treba da oslobodi sve koji su optuzeni za ucesce u proteklom ratu nazivajuci ih "ratnim zločincima". Sve do jednog. Ako u drugim Repiblikama-sada Drzavama "nema" ratnih zlocinaca, onda ih tek kod nas -gledano kako ostali gledaju, nema uopste...

U HAGU NE LECE

25.05.2017. 18:00

U HAGU UBIJAJU! To su pokazali u vise slucajeva, iz Haga Srbi izlaze ili mrtvi ili oboleli.

Miki - Zg

25.05.2017. 19:24

@U HAGU NE LECE - U pravu ste ! Svi vidimo da generala Mladića ubijaju javno i ne možemo im ništa ? Ne obaziraju se i tjeraju svoje zločinačke poduhvate dalje !