Samsung: Hakovanje Galaxyja S8 je praktično nemoguće

Kompanija Samsung oglasila se povodom nedavno objavljenog video-snimka u kojem je demonstrirano hakovanje skenera dužice oka na mobilnom telefonu Galaxy S8.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 25.05.2017.

08:45

Samsung: Hakovanje Galaxyja S8 je praktično nemoguće
Foto: Gettyimages

“Svesni smo izveštaja, ali želimo da uverimo naše korisnike da je tehnologija skeniranja dužice u uređaju Galaxy S8 razvijena pomoću rigoroznih testova, kako bi se obezbedio visok stepen preciznosti i sprečili pokušaji kompromitovanja bezbednosti, kao što je upotreba fotografija dužice vlasnika”, navodi kompanija.

Samsung ističe da je bezbednost uređaja moguće kompromitovati samo usled retke kombinacije okolnosti.

Pročitajte još: Kako hakovati Galaxy S8 (VIDEO)

Bilo bi potrebno, što je malo verovatno, da neko poseduje fotografiju dužice vlasnika telefona u visokoj rezoluciji snimljenu IR kamerom, kontaktno sočivo i telefon datog vlasnika u svom posedu, sve u istom trenutku.

Kompanija navodi da je sprovela interne demonstracije pod istim okolnostima i da je bilo ekstremno teško ponoviti ovakav rezultat.

“Ukoliko ipak postoji potencijalna ranjivost, ili se pojavi novi metod koji bi ugrozio naše napore da u svakom trenutku obezbedimo sigurnost, reagovaćemo u najkraćem mogućem roku da tu situaciju razrešimo”, navodi se u saopštenju.

Više informacija o skeniranju dužice oka možete naći na ovom linku.

Samsung napominje da “precizno skeniranje dužice prepoznaje 266 jedinstvenih odlika, dok skeniranje otiska prsta prepoznaje samo 40, zbog čega je skeniranje dužice mnogo rigoroznije od autentifikacije skeniranjem otiska prsta”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: