SUĐENJE BRATU POZNATIH KOŠARKAŠICA: Niko nije tukao Dabovića

M. M. R.

24. 05. 2017. u 20:28

Na suđenju bratu naših poznatih košarkašica svedočio policajac. Imali smo dojavu da će u "smartu" biti narkotici

СУЂЕЊЕ БРАТУ ПОЗНАТИХ КОШАРКАШИЦА: Нико није тукао Дабовића

PODRŠKA Supruga i sestre Milana Dabovića došle su na suđenje

IMALI smo dojavu da će u "smartu" švajcarskih registracionih oznaka biti izvesna količina droge. Uočili smo vozilo i kada je bilo pogodno, zaustavili smo ga. U torbici su bila dva paketa, umotana u providnu PVC foliju. U njima je bila bela praškasta materija, za koju je kasnije utvrđeno da je kokain. Osumnjičenog niko nije tukao - rekao je policajac Nikola Ćirić, danas pred Višim sudom, na suđenju Milanu Daboviću.

Brat poznatih košarkašica, Milice i Ane Dabović, tereti se za nedozvoljeno držanje i trgovinu narkoticima, a uhapšen je sredinom septembra prošle godine na Brankovom mostu, kada je u njegovoj torbici pronađeno više od dva kilograma kokaina. Svedok Nikola Ćirić jedan je od inspektora koji su učestvovali u akciji hapšenja.

- Od mojih nadređenih sam dobio operativna saznanja da postoji sumnja da se u kolima nalazi droga. Koliko je meni poznato, niko nije tukao Dabovića. Bio sam prisutan skoro sve vreme, ali ja nisam rukovodio akcijom, ja sam samo operativac, izvršilac - odgovorio je Ćirić na pitanja advokata odbrane Seada Spahovića, odakle im informacija i da li je neko tukao optuženog.

Sud je odbio zahtev odbrane za skidanje oznake tajnosti sa radnog uputstva NKTC (Nacionalni kriminalističko-tehnički centar), a Dabovićev branilac je imao primedbe na nalaz i mišljenje veštaka.

- On je koristio dva metoda. Skotov test "radi" kao lakmus i samo onaj ko izvodi ekspertiment vidi promenu boje i reakciju. Pritom, nije kokain jedina supstanca usled koje se pojavljuje druga boja. To važi i za lidokain, ampicilin, novokain... Pritom, ovaj metod nije primenjen na oba pakovanja! Drugi nije tretiran, pošli su od toga da je ista stvar u pitanju. O drugom metodu koji su koristili ne znamo ništa, nije objašnjen - rekao je Spahović.

Sudija je potom odobrila naknadno ispitivanje veštaka NKTC. Suđenje se nastavlja 22. juna. Inače, u publici su i juče bile Dabovićeve sestre i supruga.


PRIKAZAN SNIMAK HAPŠENjA

U TOKU glavnog pretresa juče je prikazan i snimak hapšenja. Na početku snimka Dabović se nalazi na zemlji sa lisicama na rukama. Policajci ga potom podižu sa zemlje. Sve vreme je sa lisicama. Vidi se momenat kada ulaze u zgradu SBPOK, a potom i trenutak kada je otvorena torbica koja je bila između ruku optuženog. Potom sledi scena kada osoba sa rukavicama vadi pakete iz torbice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Неко

24.05.2017. 23:56

Други није примењен на оба паковања? Јесте, обично се са килом кокаина носи и кило шећера у праху. Да се нађе.