ĐAVOLI SE VRAĆAJU U LIGU ŠAMPIONA: Mančester junajted osvojio LE!

Novosti online

24. 05. 2017. u 20:28

Izabranici Žozea Murinja doneli su na "Old Traford", prvi put u istoriji kluba, trofej drugog po jačini klupskog takmičenja na Starom kontinentu. U finalu savladan Ajaks 2:0

ЂАВОЛИ СЕ ВРАЋАЈУ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Манчестер јунајтед освојио ЛЕ!

Slavlje fudbalera Mančester junajteda foto: AP Photo/Martin Meissner

Fudbaleri Mančester junajteda doneli su na "Old Traford", prvi put u istoriji kluba, trofej drugog po jačini klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

U finalu Liga Evrope "crveni đavoli" u Stokholmu savladali holandski Ajaks 2:0 (1:0), i tako se pored trofeja, što im možda i više znači, izborili plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Izabranici Žozea Murinja potpuno zasluženo nose trofej u Mančester. Od prvog do poslednjeg minuta su kontrolisali dešavanja na terenu, potpuno su neutralisali sve napade i pokušaje Ajaksa, o čijoj nemoći na ovom meču najvolje svedoče samo dva šuta u okvir gola za devedeset i kusur minuta stokholmskog finala.

Junajted je od prvog sudijskog zvižduka zaigrao agresivno, visokim presingom je gušio Ajaksove napade u samom začetku, da bi gol Pola Pogbe u 18. minutu bio uvod u slavlje "đavola". Francuski reprezentativac je na dvadesetak metara od gola primio loptu, povukao je korak unapred i šutirao, da bi ona na putu do gola zakačila Sančeza, malo promenila pravac i završila u mreži Ajaksa.

"Kopljanici" su na ovom meču bili potpuno bezopasni, a i ono malo napada koji su "mirisali" na moguću opasnost po gol Mančestera, nisu uspeli da završe čak ni pokušajem da se ugrozi golman Romero.

Početak drugog poluvremena nagoveštavao je znatno agresivniju igru Ajkasa, ali je posle samo tri minuta igre u nastavku meča na semaforu stajalo 2:0. Mata je izveo korner sa desne strane, Smoling je bio najviši u skoku i loptu spustio u peterac, gde se najbolje snašao Mhitarjan i u padu je prosledio u gol rivala, koji posle toga nije imao snage da se vrati u meč.



SASTAVI

AJAKS: Onana - Feltman, Sančez, De Liht, Ridevald - Klasen, Šene, Zajeh - Dolberg, Junes i Traore.

MANČESTER JUNAJTED: Romero - Damijan, Blind, Smoling, Valensija - Erera, Pogba, Felaini - Mhitarjan, Mata i Rašford.


MEČ JE POČEO

Susret je počeo. Pre prvog sudijskog zvižduka minutom ćutanja je odata pošta nastradalima u terorističkom napadu u Mančesteru. Iako nisu imali ozbiljniju priliku, fudbaleri Mančestera su bolje otvorili utakmicu. Visokom presingom Murinjovi izabranici pritiskaju odbranu Ajaksa, koji u prvih pet minuta meča nisu prešli na polovinu Junajteda.

PRVA ŠANSA ZA MANČESTER

Prvu priliku na meču imali su fudbaleri Mančestera u devetom minutu. Lopta je posle auta s leve strane došla do Huana Mate, koje je sa gol aut linije oštro centrirao ka petercu rivala, gde je Felaini za nekoliko centimetara bio kratak i nije uspeo da je udarcem glavom sprovode u mrežu Ajaksa.

Ajaks je uzvratio u 14. minutu. Oslobodili su se "kopljanici" početnog pritiska Mančestera, Traore je sa desetak metara iskosa s leve strane šutrirao u bliži ugao, ali je Romero, uz malo poteškoća, uspeo da uhvati loptu.

GOOOOOOOL, POGBA DOVODI MANČESTER U VOĐSTVO

Mančester vodi golom Pola Pogbe u 18. minutu. Francuski reprezentativac je primio loptu na dvadesetak metara od gola, povukao je jedan korak i onda snažno šutirao. Lopta je na putu ka golu pogodila Sančeza, promenila pravac i završila u mreži Ajaksovog gola.

NOVA PRILIKA ZA MANČESTER

Murinjovi izabranici nastavljaju s napadima. U 23. minutu pokušao je Valensija, ali je njegov šut, sa desetak metara iskosa s desne strane, golman Ajaksa uspeo da odbrani.

MHITARJAN DOBIJA ŽUTI KARTON

Posle pokušaja Valensije u 23. minutuna terenu se gotovo ništa ne dešava. Igra se uglavnom odvija na sredini terena, bez ikakvih dešavanja oko šesnaesterca obe ekipe. Prvi žuti karton na meču, u 32. minutu, dobio je fudbaler Mančestera Hernik Mhitarjan.

POLUVREME

Posle jednog minuta nadoknade vremena, slovenački sudija Damir Skomina je odsvirao kraj prvog poluvremena. Mančester posle 45 minuta igre vodi golom Pola Pogbe 1:0. Ajaks se u drugoj polovini prvog dela igre oslobodio pritiska Junajteda, imali su "kopljanici" nekoliko obećavajućih pokušaja, ali ni jedan od njih nisu uspeli da pretvore u ozbiljniju priliku za izjednačenje.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme. Treneri tokom pauze nisu napravili ni jednu izmenu.

GOOOOOOL, MHITARJAN JE DUPLIRAO PREDNOST JUNAJTEDA

Samo što je počelo drugo poluvreme Mančester je duplirao prednost. Činilo se da je Ajaks znatno agresivnije ušao u nastavak meča, ali ih je Mhitarjan "ohladio" posle samo tri minuta igre u drugom poluvremenu. Mata je u 48. minutu susreta izveo korner sa desne strane, Smoling je bio najviši u skoku i loptu glavom spustio u peterac, gde se Mhitarjan najbolje snašao i u padu je poslao u mrežu Ajaksa za 2:0.

PRVA IZMENA U AJAKSU

Posle drugog gola Mančestera tempo utakmice je znatno opao. Fudbaleri Junajteda sigurno i samouvereno drže loptu u nogama, kada je imaju, dok je Ajaks imao nekoliko obećavajućih napada, ali kao i u prvom poluvremenu, oni nisu doneli čak ni šut ka golu Junajteda.
Prvu izmenu na meču pravi trener Ajaksa. Umesto  Dolberga, od 62. minuta na terenu je Neres.

MENjA I MURINjO

"Crveni đavoli" bez problema čuvaju stečeni plus. Napadi Ajaksa su jalovi i potpuno bezopasni. Murinjo u 74. minutu pravi prvu izmenu. Umesto strelca drugog gola Mhitarjana u igri je Lingard.

"ZAKUVALO" SE NA TERENU

"Zakuvalo" se malo na terenu. Posle jednog veoma neopreznog starta Huana Mate otvorenim stopalom, zbog kojeg je dobio žuti karton, došlo je do koškanja nekoliko fudbalera, ali se posle nekoliko trenutaka sve smirilo i igra je brzo nastavljena.

IGRA SE JOŠ ČETIRI MINUTA

Igraće se još četiri minuta nadokande vremena.

JUNAJTED OSVOJIO LIGU EVROPE!

Mančester junajted je osvojio Ligu Evrope i naredne sezone će nastupati u Ligi šampiona! U finalu u Stokholmu "đavoli" su savladali Ajaksa 2:0 golovima Pola Pogbe i Henrika Mhitarjana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dikembe

25.05.2017. 10:22

Eovi se plase Zlatana,svi do reda,sve loptw samo na njega idu i od kad nije u igri sve je relativno dobro.Otarasite se Zlatana