24. maj  2017. 20.10  | Izvor: Tanjug

Zaštita telefona Galaxy S8 putem zenice oka - hakovana?

SEUL -

Kompanija Samsung Elektroniks je saopštila danas da istražuje tvrdnje nemačke hakerske grupe da su prevarili sistem biometrisjke zaštite na novom Galaxy S8 uređaju, koji se otključava putem prepoznavanja zenice oka, javlja agencija Frans pres.

Videozapis koji je objavio "Chaos Computer Club" (CHC), nemačka hakerska grupa osnovana 1981. godine, pokazuje da je Galaxy S8 otključan korišćenjem štampane fotografije vlasnika uređaja, preko čijeg su oka zalepili kontaktno sočivo koje je simuliralo zakrivljenost prave očne jabučice.

galaksi s8 jpg

"Fotografija visoke rezolucije s interneta dovoljna je da se snimi iris (zenica)", rekao je portparol CHC -a Dirk Engling, dodajući da je ironično to što su "dobili najbolje rezultate upravo korišćenjem laserskih štampača kompanije Samsung".

Portparolka Samsunga je izjavila da je kompanija upoznata sa tom informacijom i da istražuje navode CHC -a.

Tehnologija skeniranja irisa "razvijena je rigoroznim testiranjem", saopštio je Samsung, navodeći da će, ukoliko postoji potencijalna izloženost sistema zaštite nekoj novoj metodi napada koja ugrožava obezbeđenje sigurnosti korisnika u svakom trenutku, odgovoriti što je brže moguće da se problem otkloni.

Lansiranje uređaja Galaxy S8 bio je ključni korak za najvećeg svetskog proizvođača pametnih telefona u nastojanju da prevaziđe posledice prošlogodišnjeg povlačenja samozapaljivog telegona Galaxy Note7 , koje je pogodilo nekada visoku reputaciju kompanije, navodi francuska agencija.

Srodne vesti