Duterte Putinu: Filipinima potrebno moderno oružje protiv IS

Tanjug

23. 05. 2017. u 23:54

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte rekao je ruskom lideru Vladimiru Putinu da je Filipinima potrebno moderno oružje da se bore protiv Islamske države i da očekuje rusku podršku

Дутерте Путину: Филипинима потребно модерно оружје против ИС

Duerte i Putin / Maxim Shemetov/Pool Photo via AP

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte rekao je ruskom lideru Vladimiru Putinu da je Filipinima potrebno moderno oružje da se bore protiv Islamske države i da očekuje rusku podršku.

Duterte je, takođe, kazao da je morao da obustavi posetu Moskvi i vrati se kući pošto se tamo još vode borbe protiv IS, javio je Rojters.

Putin je rekao da se nada da će konflikt na Filipinima biti rešen "uz minimalne gubitke".

On je dodao da postoji perspektiva za ekonomsku i vojnu saradnju Moskve i Manile.

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte ranije danas je uveo ratno stanje na južnom ostrvu Mindanao, gde se snage bezbednosti bore protiv ekstremista povezanih sa Islamskom državom, saopštio je njegov portparol.

Na čitavom ostrvu je uvedeno ratno stanje, rekao je portparol Ernesto Abela na pres brifingu koji je prenosila nacionalna tv, preneo je AFP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Gojko

24.05.2017. 10:23

Tekst je u vezi sa prvim osvajanjem nekog /sunitskim življem nastanjenog/ grada na Filipinima,Marawija,od 200.000 stanovnika.Veći deo grada su osvojili oko 500 pripadnika filipinske podružnice islamske države,ubivši tom prilikom 2 vojnika i jednog policajca,ali i pustivši oko 100 zatvorenika iz mesnog zatvora.Pojačanja vojsci su stigla.