Albanci i Zaev prave vladu, Ivanov u Moskvi prima nagradu

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov stigao je u dvodnevnu posetu Moskvi, gde će se sastati i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Izvor: B92

Utorak, 23.05.2017.

20:45

Albanci i Zaev prave vladu, Ivanov u Moskvi prima nagradu
Tanjug

Ivanov će primiti nagradu "Njegova svetost patrijarh moskovski i cene Rusije Aleksej Drugi" koju će mu uručiti ruski patrijarh Kiril na svečanosti u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

Ta nagrada Ivanovu predstavlja priznanje za njegovo zalaganje za jačanje međupravoslavnih odnosa, ulogu religije u društvu i uspostavljanju i jačanju principa verske tolerancije, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Makedonije.

Nagradu dodeljuje Međunarodna društvena fondacija za jedinstvo pravoslavnih naroda i za utvrđivanje i promovisanje hrišćanskih vrednosti u društvu.

Nagradu za 2016, pored Ivanova, dobili su poglavar Koptske crkve patrijarh Tavadros Drugi i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

Predsednik Makedonije sutra će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: