Srbija

Utorak, 23.05.2017.

14:23

Konkurs za mlade - pokrenite socijalno preduzeće

Za sve mlade koji imaju ideju da pokrenu socijalno preduzeće otvoren je konkurs “Social Impact Award“, koji će im omogućiti sticanje znanja kroz radionice.

Izvor: B92

Konkurs za mlade - pokrenite socijalno preduzeće
Foto: Thinkstock, ilustracija

Kroz projekat "Može drugačije", svoja iskustva i motivaciju dele osnivači preduzeća u Nišu, Beogradu i Novom Sadu koja su pokrenuta sa ciljem da izvrše širi uticaj na društvo u celini, navodi se u saopštenju.

Ovi preduzetnici kroz zapošljavanje osoba koje spadaju u ranjive grupe i njihovo uključivanje u zajednicu (starija populacija, manjine, osobe sa invaliditetom, žrtve nasilja i trgovine ljudima.), rešavaju problema na neuobičajen i inovativan način.

Program učesnicima nudi besplatne radionice kroz koje dobijaju podršku za razvoj ideja i sticanje znanja, kao i priliku da se upoznaju sa lokalnom zajednicom društvenih preduzetnika.

Finalisti konkursa dobijaju pristup inkubacionom programu tokom leta, a pobednici novčane nagrade i dalju podršku. U Srbiji će biti nagrađene četiri ideje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

14 h

Podeli: