BG: Kreće rušenje, "očistiti" raskrsnicu i bulevar

Sekretarijat za poslove legalizacije odbio je zahtev za legalizaciju objekta u Studentskoj ulici. Uklanjanje je zakazano za ponedeljak.

Srbija

Izvor: Veèernje novosti

Nedelja, 21.05.2017.

10:27

BG: Kreće rušenje,
Foto: Thinkstock

Zahtev za legalizaciju zgrade u Studenstkoj ulici 45a koja se nalazi na javnoj površini je odbijen i uskoro će biti i srušen, saopštili su iz Sekretarijata za poslove legalizacije, pišu Večernje novosti.

U Opštini Novi Beograd pozdravljaju ovu odluku i nadaju se da će se isto dogoditi i ostalim bespravnim objektima koje su, kako kažu, odavno prijavili gradskoj upravi.

Sekretarijat za poslove legalizacije doneo je rešenje kojim se odbija ozakonjenje objekta SZUR "Indeks 10" u Studentskoj, vlasnika Alilija Amida, koji je izazvao pažnju javnosti proteklih dana, jer je nikao na zelenoj površini i zagradio ulaz u Studentski grad.

“Stvoreni su uslovi da grad, posle završetka zakonske procedure, ukloni bespravno izgrađenu zgradu”, kažu u gradskoj upravi.

“Sekretarijat za poslove legalizacije objekata utvrdio je da se bespravni objekat nalazi na parceli koja je namenjena za studentsko stanovanje, kao i da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uložilo prigovor na zahtev za legalizaciju ovog objekta”, dodaju.

Istovremeno, kako tvrde iz gradske uprave, započeta je detaljna kontrola postupanja opštinske građevinske inspekcije po ovom pitanju.

Opština Novi Beograd pozdravila je stav gradskih čelnika o "konačnom početku rešavanja statusa bespravno izgrađenih objekata na javnim površinama i uklanjanju istih".

“Služba za izvršenje će započeti rušenje u ponedeljak 22. maja u 9.00. Verujemo da je ovo tek početak rušenja svih bespravno izgrađenih objekata na javnim površinama”, kažu u Novom Beogradu. “Nadamo se, takođe, da će se u najkraćem roku, po istoj proceduri, rešiti i ostala 203 zahteva za legalizaciju objekata izgrađenih na javnim površinama.”

Opština Novi Beograd, kako tvrde njeni predstavnici, trenutno na raspolaganju ima sedam miliona dinara, a zahtev za dodatni novac već je upućen gradskoj upravi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: