Tržište

Šansa za posao u "Lanaco"

Šansa za posao u "Lanaco"
Šansa za posao u "Lanaco"

BANJALUKA - Kompanija "Lanaco" organizovaće prvu besplatnu softversku akademiju "Ajtiviti", nakon koje će 24 najbolja polaznika dobiti priliku da se zaposle u ovoj kompaniji.

Iz "Lanaco" su pozvali sve zainteresovane da se prijave, jer nakon završene akademije će postati programeri i IT stručnjaci.

Konkurs je otvoren u petak, a zainteresovani za početak treba da pošalju motivaciono pismo i biografiju na mejl: [email protected].

Iz ove kompanije naglašavaju da oni snose sve troškove akademije.

Aleksandar Crnovčić, menadžer sektora za edukaciju kompanije "Lanaco", istakao je da su minimalni uslovi koje zainteresovani treba da ispunjavaju - završena srednja škola, osnovno znanje engleskog jezika i rada na računaru i mogućnost pohađanja časova osam sati dnevno tokom 30 radnih sedmica.

"Prijave se mogu slati do kraja juna. Nastava će početi 4. septembra i trajaće do 31. maja sljedeće godine", rekao je Crnovčić i dodao da će se na akademiji raditi punim kapacitetom.

"Svi će morati da budu aktivni svih osam sati, zajedno sa našim stručnim timom predavača", istakao je Crnovčić.

Naglasio je da je zanimanje IT stručnjaka deficitarno na tržištu rada, te da je cilj akademije da se stvori kadar koji će zadovoljiti potrebe poslovanja kompanije. Dodao je da će najboljim polaznicima, koji uspješno riješe probleme i projekte, biti ponuđen posao u kompaniji "Lanaco".

Branko Perišić, profesor na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, koji će biti vodeći mentor na akademiji, rekao je da se u oblasti informacionih tehnologija stvari vrlo brzo mijenjaju, te je potrebno ponuditi nešto što je upotrebljivo, iako se stečeno znanje cijeli život dopunjava.

"Ono što ćemo vas mi naučiti trebaće vam celi život", rekao je Perišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije