19. maj  2017. 19.51  | Izvor: RTV (Miroslav Zadrepko)

Želja da se istaknu vodi mlade u opasnost

NOVI SAD -

Nakon što su se dva dečaka u utorak popela na dizalicu na jednom novosadskom gradilištu samo da bi napravili selfi, ponovo su otvorena brojna pitanja: od toga ko je odgovoran za ovu situaciju do toga kako je uopšte dečacima palo na pamet da rizikuju život.

video icon

Kako prenose mediji, oni su na gradilište ušli preskačući ogradu, čekali su da radnik obezbeđenja krene u obilazak da bi se onda popeli na kran i pravil selfije.

Rizikovati život zbog selfija deluje neverovatno, ali mladi kojima su društvene mreže važana deo života drugačije posmatraju stvari.

 

"Mladi ljudi su uvek želeli da se istaknu, da imaju što više prijatelja i to rade preko društvenih mreža makar rizikovali svoj život ali oni žele da budu drugačiji, da se istaknu", kaže Milana Jovanov, psihološkinja.

Nakon prijavljenog incidenta, inspekcija rada je sprovela vanrednu kontrolu gradilišta. Kako se navodi u saopštenju koje nam je dostavljeno, prema investitoru, odnosno izvođaču su preduzete preventivne mere.

"Investitoru je predloženo da preduzme potrebne korake radi identifikacije lica koja su neovlašćeno ušla u krug gradilišta i utvrđivanja odgovornosti, kao i da preduzme dodatne preventivne mere, kako se ovakvi slučajevi više ne bi dešavali", navodi se u odgovoru koji nam je dostavila Ljiljana Stojšić, načelnica inspekcije rada u Novom Sadu.

Firmi koja gradi zgradu je naloženo i da dečake, nakon identifikacije, prijavi policiji.

Tagovi
Srodne vesti