Linkovi

Dačić brani Informer: Neprihvatljiv odnos prema novinarima


Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, citirajući premijera Srbije Aleksandra Vučića, nazvao dnevni list Informer "ološem" zbog, kako je rekao, laži koje objavljuje. Iz Informera traže izvinjenje ambasadora, Ivica Dačić najavljuje reakciju Ministarstva inostranih poslova.

List Informer traži izvinjenje i preti tužbom, dok Ministarstvo inostranih poslova Srbije najavljuje da će reagovati posle izjave ambasadora SAD u Srbiji Kajla Skota o ovom dnevnom listu.

Kajl Skot, ambasador SAD u Beogradu
Kajl Skot, ambasador SAD u Beogradu

Posle jučerašnjeg predavanja na Fakultetu za međunarodnu politiku i bezbednost, novinarka Informera pitala je američkog ambasadora o tvrdnjama da se Srbiji koči proces evrointegracija jer se nekim zvaničnicima u Briselu ne sviđa kako Vučić vodi Srbiju, na šta je Kajl Skot odgovorio da to verovatno neće biti jedina i poslednja laž koju je čitao u Informeru:

"Ima informacija, takozvanih informacija na bazi izvora za koje ja nemam pojma šta su. Informer je najobičniji ološ, kako kaže vaš premijer što se tiče vesti. Ima slobode medija, ali mediji bi trebalo da budu bazirani na činjenicama. A u Informeru ja ne vidim činjenice, samo vidim laži. Hvala lepo."

Posle ovog događaja, iz lista Informer traže izvinjenje ambasadora Kajla Skota, ili će u suprotnom, kako najavljuju, podneti tužbu protiv njega i u Srbiji, i u SAD. U izjavi koju je dao Informeru, ministar inostranih poslova Ivica Dačić je izjavio da je to neprihvatljiv odnos prema novinarima i da niko nema prava da se tako odnosi prema novinarima, a najmanje strane diplomate.

XS
SM
MD
LG