Gojković: Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku

U žustroj raspravi u Skupštini Srbije sa poslanicima DS-a, predsednica parlamenta Maja Gojković je poručila da joj ne pada na pamet da podnese ostavku na funkciju.

Nakon što je poslanica DS-a Aleksandra Jerkov negodovala što reč nisu dobili poslanici opozicije koji su hteli da reklamiraju povredu Poslovnika, jer po obrazloženju predsednice parlamenta nije bilo vremena, Maja Gojković je poručila da joj ne pada na pamet da podnese ostavku.

"Ni na kraj pameti mi ne pada da podnesem ostavku onima koji imaju jedan, pet ili 14 odsto", poručila je Gojkovićeva.

Aleksandra Jerkov, poslanica DS-a, stranke koja traži raspravu o razrešenju Gojkovićeve, pozvala je predsednicu parlamenta da, kako kaže, ne krši Poslovnik, te da podnese ostavku ako nema vremena da vodi sednicu.

Predsednica parlamenta se izvinila poslanicima koji, kako kaže, svakog dana slušaju da neki poslanici vređaju premijera Aleksandra Vučića i potpredsednika vlade Nebojšu Stefanovića time što kažu da oni rade po direktivama ubica.

"To slušamo svaka tri, četiri dana prilikom utvrđivanja dnevnog reda. Ćutim satima i trpim uvrede na račun ljudi koji sigurno ne rade po diktatu ubica, ali ima dokaza ko se družio sa njima. Nemojte da me vređate", rekla je Gojkovićeva na navode Jerkov da krši Poslovnik.

Povodom navoda poslanice DS-a Maje Videnović o ciničnom obraćanju predsednice, Gojkovićeva joj je izrekla opomenu zbog nedoličnog ponašanja, te vidno iznervirana poručila da neće više da trpi iživljavanje pojedinih poslanika.

"Da li sam maliciozna ili oštrija ostavite to za diskusiju na vašim partijskim forumima. Nemojte da me vređate. Ne moramo da se volimo, ali moramo da se uvažavamo", poručila je predsednica parlamenta svim poslanicima opozicije.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво