Opština Novi Beograd: Počinjemo rušenje objekta u ponedeljak

Služba za izvršenje će u ponedeljak 22. maja u devet sati započeti rušenje objekta u ulici Studentska 45a, saopštila je Opština Novi Beograd.

"Pošto je Grad pravosnažno okončao postupak legalizacije objekta u ulici Studentskoj 45a, Služba za izvršenje će započeti rušenje u ponedeljak 22. maja u devet sati", navodi se u saopštenju opštine Novi Beograd.

U saopštenju se pozdravlja stav gradskih čelnika o "konačnom" početku rešavanja statusa bespravno izgrađenih objekata na javnim površinama i njihovom uklanjanju.

Veruju, da je ovo tek početak rušenja svih bespravno izgrađenih objekata na javnim površinama na Novom Beogradu.

"Pošto smo do informacije došli putem medija, a ne posedujemo pravosnažno rešenje o odbijanju zahteva za legalizaciju objekta u ulici Studentskoj 45a, nadamo se da je informacija tačna, da će nam pravosnažno rešenje zvanično i stići, i da time pristupamo rušenju u skladu sa Zakonom", stoji u saopštenju prosleđenom medijima.

Opština za rušenje, dodaju, trenutno ima na raspolaganju sedam miliona dinara, a upućen je zahtev za dodatni novac Gradu Beogradu kako bi u kontinuitetu nastavili da sprovode rušenja.

Navode i da očekuju da u skladu sa postavljenim kriterijumima i prioritetima "nastavimo da na javnim površinama dalje uklanjamo preostala 203 objekta, kao i 120 objekata koji su bespravno podignuti u zoni vodoizvorišta na Savkom nasipu".

Opština je davno popisala i fotografisala navedenih 204 bespravno izgrađena objekta na javnim površinama i spisak istih odmah prosledila Gradskoj građevinskoj inspekciji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво