≫ 

Devojčica koju je pogodio metak, živela sa arsenalom oružja: Pištolj ukraden?

U toku je istraga koja treba da utvrdi kako je došlo do ove tragedije

  • 4

Roditelji i brat Kristine A. (16), iz negotinskog sela Malajnica, koja je preminula u nedelju u borskoj Opštoj bolnici od prostrelne rane, biće ispitani na poligrafu povodom ove tragedije. Beogradski mediji pišu da policija, koja je u njenoj kući pronašla čitav arsenal oružja, proverava da li je pištolj iz kog je upucana ukraden, a navode i da su protiv njenog oca podnošene dve krivične prijave za nedozvoljene držanje oružja.

Tragedija u Boru: Preminula devojčica (16) posle ranjavanja hicem iz pištolja, istraga u toku

Tragedija se dogodila oko ponoći između subote i nedelje kada su Kristina A. i njen godinu dana mlađi brat N. A, uzeli pištolj i izašli ispred kuće da vežbanju gađanje.

Brat Kristine A. je istražnim organima navodno ispričao da je ona sebi pucala u glavu, kao i da je on pokušao da joj pomogne.

- U toku je istraga koja treba da utvrdi kako je došlo do ove tragedije. Naloženo je da se uradi parafinska rukavica, kao i da se obavi poligrafsko ispitivanje članova porodice - kaže izvor iz istrage:

Foto - Ilustracija: Milena Đorđević Foto - Ilustracija: Milena Đorđević

- Otac i majka devojčice su predali pištolj marke CZ 7,62 milimetra policiji. Rekli su da pištolj nije njihov, ali da su ga dirali pre dolaska policije, čime su unuštili tragove. Od njih, ali i Kristininog brata, uzeti su brisevi na prisustvo barutnih čestica. Takođe, svi oni će biti podvrgnuti poligrafskom ispitivanju. Tek kada se sve završi, tužilaštvo će se izjasniti da li ima elemenata krivične odgovornosti za ovu tragediju.

Foto - Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap Foto - Ilustracija: Tanjug/Jaroslav Pap

U pretresu je policija pronašla još dva vazdušna pištolja, jednu vazdušnu pušku, cev za vazdušnu pušku i pištolj hemijska olovka za malokalibarski metak. Takođe, ineteresanto je da su protiv oca devojčice Z. Đ. (41) dosad podnošene dve krivične prijave za nedozvoljeno držanje oružja. 

Spekulisanja da je Kristina izvršila samoubistvo i da ju je ubio neko iz porodice, prema rečima devojčicine prve rođake nisu istinita.

– Još uvek ne znamo šta se dogodilo tačno, ali niko iz porodice je nije ubio, niti je Kristina izvršila samoubistvo – rekla je žena plačnim glasom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krsta.

    15. maj 2017 | 09:29

    Hoce da svali krivicu na svoju mrtvu ćerku. Dte samo kupilo pištolj. ..a on ima prijave kod policije i skriveno oružje. ..koje đubre od čoveka.

  • Hr

    15. maj 2017 | 09:07

    Saucesce porodici

  • Суд

    15. maj 2017 | 10:22

    Јадно дете.Они ће се препуцавати,она је он је... Родитељи памет у главу. Није избио 3 рат па вам треба оружје.Милицијо. мало боље радите свој посао.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA