Microsoftov antivirus je moćniji nego što mnogi misle: Evo kako da saznate da li ste bezbedni

Microsoft je sa Creators Update ažuriranjem endžin Windows Defendera učinio naprednijim kako bi blokirao što više malware-a

  • 3

Microsoft je Windows Defender na Windowsu 10 drastično unapredio sa nedavno objavljenim ažuriranjem "Creators Update".

Microsoft ima novi laptop: Prelepo izgleda, lagan je i moćan, a baterija bez problema izdrži ceo dan!

Sada je ovaj antivirus zvanično postao Windows Defender Security Center kako bi grupisao sve što se tiče bezbednosti u operativnom sistemu na jednom mestu, piše "Softpedia".

Microsoft je endžin Windows Defendera učinio naprednijim kako bi blokirao što više malware-a, pa on sada može da detektuje čak 97 odsto virusa lokalno od strane klijenta, dok preostala tri odsto može da blokira mašinskim učenjem.

Microsoft želi da objasni da Windows Defender ne koristi samo tradicionalni sistem odbrane već i mašinsko učenje koje radi u cloudu, kao i mnogo naprednije funkcije koje su upakovane u operativnom sistemu.

U tekstu pod nazivom Prevencija evolucije malware-a, Microsoft objašnjava kako je standardna definicija antivirusa zastarela, ističući da današnji bezbednosni softver ne bi trebalo da blokira samo malware, već takođe i širok niz pretnji kojima su izloženi korisnici i njihovi podaci.

Printskrin: microsoft.com Printskrin: microsoft.com

Kako biste saznali da li vam je Windows Defender uključen,  u "search boxu" ukucajte "Windows Defender" i otvorite program. Ukoliko stoji poruka "PC status: Protected", sve funkcioniše kako treba i vaš računar je siguran.

Windows 10 automatski uključuje Windows Defender, a ukoliko vam je on nekim slučajem isključen, Microsoft na svom blogu savetuje da obrišete drugi antivirus koji imati instaliran i probate da uključite Windows Defender.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    11. maj 2017 | 12:55

    Taj antivirus , kao i svi drugi, blokiraju sve "osim njih".

  • No Name

    12. maj 2017 | 00:39

    I onda upadne kineski virus i vise nema windowsa :-)

  • Mirsad

    31. maj 2017 | 16:08

    Nemože biti moćni od Iobita malware fighter 5.1 Profesional nikada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA