Ponedeljak, 01.05.2017.

14:32

"Vulin dobacuje da su neki članovi Vlade palili Skupštinu"

Aleksandar Vučić kaže da su tužilaštvo i sudstvo nezavisni i da ne može da utiče da se kazne oni koji su 5. oktobra 2000. učestvovali u paljenju Skupštine.

Izvor: B92

screenshot

Mislim, dodao je, da, inače, treba da budemo okrenuti budućnosti, da se što više radi, a ne da se bavimo onim što je bilo pre 17 ili 25 godina.

Na pitanje novinara prilikom obilaska "Kolubare" kako komentariše to što OEBS, NATO, SAD I EU traže od Makedonije da hitno kazni sve koji su upali u Sobranje i zašto ne prihvati savet svojih saradnika i ministra Aleksandra Vulina da se kazne svi koji su 5. oktobra palili Skupštinu, Vučić je kazao da se ne meša u rad tužilaštva.

"Evo, ministar Vulin dobacuje da nije moj najbliži saradnik, ali, šalu na stranu, pozvao me Aleksandar (Vulin) i to rekao. Odmah sam video oduševljenje kod dela Srpske napredne stranke (SNS), a kod dela - nisam", rekao je Vučić.

On je u šali rekao da mu je Vulin upravo dobacio i da su i neki članovi aktuelne Vlade učestvovali u tome.

Vučić je naglasio da su sudovi u Srbiji mnogo više nezavisni, "nezavisniji" nego u mnogim zemljama EU "koje nam sole pamet o tome".

On je dodao da je njegovo mišljenje da treba da budemo okrenuti budućnosti, odnosno tome kako da se što više radi i poveća proizvodnja, uglja, struje…a ne da se bavimo onim što je bilo pre 17 ili 25 godina .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: