Fener još jači – saradnja sa Doguš grupom!

Svetski sport - Nedelja 30.04.2017 - 10:19

Košarkaški klub Fenerbahče blizu je dogovora o trogodišnjoj saradnji sa Doguš grupom, jednom od glavnih sponzora Evrolige.

Turska kompanija pokriva polovinu budžeta Evrolige FOTO: Getty Images Turska kompanija pokriva polovinu budžeta Evrolige FOTO: Getty Images

Od turske multi-industrijske kompanije očekuje se da još više ojača ekipu Željka Obradovića i da ih vine u nepredvidljive visine.

Prema pisanju portala “Eurohoops“, ugovor će se realizovati u narednim nedeljama, a glavni “problem“ biće oko imena, jer se ne zna da li će Fenerbahče u sklopu imati i “Doguš“.

Turska kompanija pokriva polovinu budžeta Evrolige, a glavni je sponzor ovogodišnjeg učesnika plej-ofa elitnog takmičenja - Darušafake.

Predsednik Fenerbahčea Azis Jildirim potvrdio je da klub pregovara sa Doguš grupom, ali da nije još ništa finalizirano.

“Pregovaramo sa Doguš grupom, ali još nije ništa gotovo. Dogovaramo saradnju da “koračamo zajedno“.

Tokom prethodne tri godine, budžet kluba bio je 26 miliona evra. U isto vreme imali smo profit od 12-13 miliona.

Svi najbolji evroligaški timovi imaju sličan budžet. Ukoliko imate veliki budžet u mogućnosti ste da dovedete najbolje moguće igrače“, rekao je predsednik vice šampiona Evrope.

Jedan od glavnih razloga zašto Doguš grupa “ulazi“ u Fener, jeste, jer će Darušafaka sledeće sezone verovatno igrati u Evrokupu i samim tim turska kompanija neće imati “svoj“ klub u Evroligi.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetski sport

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: