POTPISANO: Rusi stižu u maju

Lokalne vesti - Subota 29.04.2017 - 08:52

Na sastanku koji je održan u Predsedničkom kabinetu Skupštine grada dogovoreno je da ruska kompanija „Mnogo mebeli“ već krajem maja počne proizvodnju u Vranju.

Sa sastanka FOTO vranje.org.rs Sa sastanka FOTO vranje.org.rs

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, suvlasnik ruske kompanije  Andrej Hodaševič i Aleksandar Komarov, direktorom novoosnovanog preduzeća „Spilit“ D.O.O.  Vranje.
 
Na sastanku je bilo reči o zakupu 8.000 kvadrata namenjenog proizvodnji tapaciranog nameštaja, a ugovor o realizaciji ove investicije je, potom, potpisan u vranjskom „Jumku“.

U prvoj fazi, ruski investitor će uposliti 350 radnika, dok će u drugoj fazi, krajem 2018. godine, biti izgrađen novi objekat od 30.000 kvadrata u Slobodnoj zoni u Bunuševcu, gde će posao naći 1.000 novih radnika.

Kako je planirano, adaptacija nekadašnjih pogona „Top Sofe“ i „Trikotaže“ biće završena početkom maja, a prve garniture tržištu će biti isporučene krajem meseca.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: